Home Zien en doen UIT eten

UIT eten

22 Kitchen & Bar

Best Western Hotel Zaan Inn herbergt naast 102 ruime en moderne kamers ook het sfeervolle restaurant 22 Kitchen & Bar.

Lab-44

Lab-44 is de hotspot van het Hembrugterrein voor Makers & Eters.

Lokaal De Kroon

Lokaal De Kroon heeft een rijke historie met een verrassend en warm interieur. Op de menukaart staan veel lokale en biologische producten.

De Steenoven Hut

De Steenoven Hut, heerlijke pizza's in Zaandijk.

Slager aan de Zaan

Slager aan de Schans, gelegen tegenover molen ‘De Bleeke Dood’, is het enige café­restaurant in de Zaanstreek dat is gehuisvest in een monumentaal pand uit de Gouden Eeuw (1684).

Gingers Eten & Drinken

Fleur Bruin liep al een tijd rond met het idee om voor zichzelf te beginnen. Na een tijdje zoeken kwam ze het pand op de Wandelweg in Wormerveer tegen. Dat sprak haar meteen aan en ze wist: ‘Hier wil ik mijn eerste restaurant beginnen.’

Remy’s Bistro

Het is heerlijk toeven aan het water bij Remy’s Bistro. Aanmeren en lekker dineren. Je hebt meteen het gevoel dat je met vakantie bent.

Damiano Gastronomia

Een warme Italiaanse sfeer, dat vind je in het centrum van Krommenie bij Damiano Gastronomia Porta Via. En met passie bereide gerechten.

D’Swarte Walvis

Restaurant D’Swarte Walvis is al enige tijd geleden verjongd met een modern interieur, maar ook met twee jonge ambitieuze chefs in de keuken: Rick Sassen en Joey Bokma.

Brasserie Tsar

Brasserie Tsar is gevestigd in het Zaan Hotel. Dat je er ook (lekker) kunt eten zonder hotelgast te zijn, is nog niet bij iedereen bekend.

Pannenkoek De Appel

De Appel zet in op de trend biologisch en gezond. De pannenkoeken worden bereid met biologische eieren en verse melk.

Chinees restaurant Het Oosten

Kenny Ho, eigenaar van Chinees restaurant Het Oosten, noemt zichzelf een bekende Oostzaner. ‘We zitten hier al vijfentwintig jaar, dus ik ken bijna iedereen.’

Maak met Smaak

Maak met Smaak: Lekker eten in een restaurant waar alles te koop is: van de tafels tot het servies.

Wereldrestaurant Food Unie

Op één avond proeven uit diverse wereldkeukens, maar ook oer-Hollandse poffertjes staan op het menu bij Food Unie in Wormerveer.

Dineren bij Wolfsend

Een nieuwe naam - Wolfsend -, een terrasvergunningen net een jaar open en toen kwam corona. Het was geen makkelijke periode voor Jeroen en Janet Gruijs, maar soep en nieuwe plannen voor dineravonden brachten een nieuw elan naar Zaandijk.