Half februari gingen de (schuif)deuren open van wereldrestaurant Food Unie in Wormerveer. Met 1400 m2 is het meteen ook een van de grootste wereldkeukens van Nederland, met plaats voor ongeveer 550 personen.

De grote langgerekte ruimte op de 1e etage (er is een lift aanwezig) is licht en overzichtelijk. Het restaurant is zo ingedeeld, dat aan de voorzijde grote groepen en bedrijven makkelijk bij elkaar kunnen zitten en achterin ruimte is voor families en gezinnen met (kleine) kinderen.

Kinderen
En aan de kinderen wordt ook zeker gedacht: in een kleine aparte ruimte staat een klimtoestel met glijbaan, waar kinderen ook een kleurplaat of tekening kunnen maken. En het is zelfs de bedoeling om in de toekomst tablets voor de jonge gasten te hebben waarop ze zich kunnen vermaken. En in de weekenden een creatieve workshop, zoals bijvoorbeeld een ballonnenartiest.

All-in Diner
Bij Food Unie hanteert men een All-in Diner arrangement, wat betekent dat je niet per gerecht of drankje betaalt, maar voor het aangegeven arrangement van 2 of 2,5 uur. Ter kennismaking krijgen volwassenen t/m 20 maart €5,00 korting op een All-in Diner. Het arrangement gaat uit van het All-youcan-eat concept. Food Unie biedt een ruime keuze uit verschillende gerechten voor een vaste prijs. Het aantal gangen is onbeperkt. Alleen sterke dranken zijn niet inclusief, deze kunnen worden betaald met munten (denk aan het muntensysteem bij festivals), die voor €2,00 per stuk kunnen worden gekocht. Voorbeeld: een glas Calvados kost twee munten, een Martini één.

Zelfbediening
Op één avond proeven uit diverse wereld keukens, van China tot Europa en van Japan tot Zuid-Amerika, dat is het idee bij Food Unie. De Chinese koks zijn de afgelopen maanden intensief opgeleid om gerechten en specialiteiten uit alle wereldkeukens te kunnen koken. Want naast Japanse en Chinesegerechten zijn er ook Italiaanse pizza’s en oer-Hollandse poffertjes verkrijgbaar. Met je bord in de aanslag loop je langs de verschillende buffetten (voorgerechten, hoofdgerechten, zeebanket, sushi’s, fruit, dessert). Daarnaast wordt er ook ‘ live ‘ gekookt en gewokt. Voor kinderen wacht een leuk dessert: zij kunnen als toetje onder andere een suikerspin draaien.

Food Unie
Samsonweg 13 C, Wormerveer
075 2047356
www.fooduniewormerveer.nl

Openingstijden
Ma-do 17.00-22.00 u
Vr-zo 16.30-22.00 u

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats een reactie
Naam