Restaurant BY-M Assendelft

Klassiek Frans en heel betaalbaar. Hoewel je het er met oesters en bijpassende wijn zo bont kunt maken als je wilt. Restaurant BY.M is een geweldige nieuwkomer in de Zaanstreek.  Eigenaar Bryan Choi kent het klappen van de zweep. Hij is geboren in een horecafamilie en heeft jarenlang gewerkt als gastheer in gerenommeerde horecazaken in heel Nederland. Nu heeft hij zijn eigen zaak geopend in Assendelft.

Na een verbouwing van twee jaar tijdens de pandemie, is Restaurant BY.M dit voorjaar geopend. Met een bijna verborgen locatie op het bedrijventerrein nabij Sportcentrum De Club richt hij zich op zakelijke bezoekers met lunches. Je kunt eerst even een uurtje sporten en dan met vrienden of gasten lekker lunchen. Dinergasten komen, zo merkt hij nu al, uit de hele Zaanstreek. En gezien de reacties lijkt zijn droom, een succesvolle zaak waarbij alle gasten tevreden de deur uitgaan, nu al uit te komen.

Risotto met Spaans tintje

Meehelpen in het familiebedrijf leidde tot gastheerschap in onder andere het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant Aan de Poel in Amstelveen. In die periode leerde hij de perfecte wijn-spijscombinaties en deed hij inspiratie op voor zijn eigen onderneming. BY.M is een ruime, smaakvol ingerichte zaak met plek voor circa zeventig couverts. De keuken is Frans met internationale uitstapjes. Zo serveert Choi ook een Risotto en enkele Spaanse gerechten risotto. ‘Nee, beslist geen Aziatische gerechten’, lacht Bryan Choi, zelf van Aziatische afkomst. Hij groeide op met Chinees eten. En daar is hij klaar mee.

Hij houdt zelf enorm van de klassieke smaken van de Franse keuken, vandaar zijn keuze voor Franse gastronomie.  De chef werkt met verse producten van het seizoen, waardoor er om de vier, vijf weken een aantal wisselingen op de kaart wordt doorgevoerd. Natuurlijk blijven klassiekers aanwezig, zo verzekert Choi. In het geval van BY.M zijn dat bijvoorbeeld de zeebaars, carpaccio en ossenhaas met bearnaisesaus.

 

Eigenaar Bryan Choi met vrienden op de foto

Specials

Buiten de kaart om zijn er gerechten die Choi zelf graag maakt, zoals côte de boeuf en oesters Rockefeller met Hollandaisesaus en spinazie. Deze ‘neusjes van de zalm’ moeten wel vooraf besteld worden. Naast de specials biedt ook de wijnkaart met circa zestig verschillende, grotendeels Franse wijnen uiterst bijzondere exemplaren. Haute-Batailley bijvoorbeeld, en Bordeauxwijn die een perfecte begeleider van een tournedos is. Zo ook Billecart Salmon Brut Cuvée Nicolas François 2007, een vintage champagne. Voor de lekkere en snelle trek biedt de lunchkaart een ribeyesandwich, klassieke eggs benedict en gravad lax. BY.M is vanaf ’s ochtends tien uur doorlopend open voor koffie, lunch, een drankje en diner.

De keuken sluit om 22.00 uur. Binnenkort wordt een buitenruimte bij het restaurant betrokken en ingericht als indoor terras met plaats voor circa zestig gasten. Voor kinderen zijn er kleinere porties, speciaal servies en lage tafeltjes.

Restaurant BY.M
Industrieweg 10 C, Assendelft
T 075-210 20 15
website : Restaurantbym.nl

Openingstijden
Woensdag t/m zondag
Van 10.00 tot 24.00 u

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats een reactie
Naam