Huis te Zaanen
Nieuwe grandeur voor historisch pand in Wormerveer

Huis te Zaanen,  Icoon van Wormerveer.
Menig Zaankanter at er, maakte er gedenkwaardige feesten mee of ging langs voor een kop koffie of een borreltje. Wie kende het horecabedrijf van de familie Renooij niet?
Op een dag werd het stil in het markante etablissement. Dit tot groot verdriet van de vele vaste gasten.

Onderneemster Leylâ Rijkhoff en haar partner Fabian van der Vecht brengen sinds kort nieuw elan in het historische pand. Het is een uitbreiding van Rijkhoff Wijnen, wijnimport en wijnwinkel, dat iets verderop zit op de Zaanweg. Op 15 juli openden zij al Wijn te Zaanen en nu dat is nu uitgebreid met een restaurant. Wederom onder de naam Huis te Zaanen. Een klassieke kaart, tafellinnen en plannen om van Huis te Zaanen een trouwlocatie te maken en hotelkamers te renoveren, geven Huis te Zaanen nieuwe grandeur!

Vijf jaar geleden
Leylâ is pas 35, maar mag een doorgewinterde en zeer vooruitstrevende onderneemster worden genoemd. Vijf jaar geleden belandde ze, zoals ze zelf zegt, tussen de wal en het schip in de horeca. Ze ging bij een wijngroothandel aan de slag, werd partner van het bedrijf, is sinds 1 januari 2020 volledig eigenaar en richtte Rijkhoff Wijnen op. Rijkhoff Wijnen focust op exclusieve topwijnen uit verschillende klassieke, Europese wijnstreken. Het bedrijf levert die aan restaurants en wijnwinkels door heel Nederland en heeft als specialisme Bourgognewijnen.

Van wijnbar naar…
Twee maanden na de start gooide Corona roet in de wijn. De afzet stokte en Leylâ besloot zich ook op particulieren te richten. Het gevolg was een winkel in de Zaanbocht, op steenworp afstand van Huis te Zaanen. De wijnbar kreeg de toepasselijke naam Wijn te Zaanen. ‘Ja, die wijnbar was iets dat ik al heel lang wilde. Ik vond dat er geen plek aan de Zaan was waar je een goed glas wijn kunt drinken, waar je comfortfood kunt bestellen en waar je gezelligheid vindt.’

Drie hotelkamers
‘Het kriebelde gewoon om iets met het leegstaande Huis te Zaanen te gaan doen’, vervolgt Leylâ. ‘Ik ben daarom kort na de opening van de wijnbar gaan praten met de eigenaar. Nu huur ik de gehele benedenverdieping van het pand. We hebben een dinerzaal met drie- en viergangenmenu’s en drie ruimten voor de wijnbar en voor een heerlijk aperitief voor het diner. Het hotel zijn we aan het restaureren. De drie kamers zijn inmiddels klaar.

Wijnbar, Lunch, Bistro & Diner

Gelukkig worden we goed ondersteund door de eigenaar van het pand. Hij ziet het met ons zitten. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee.’ Zoals gezegd is het diner van de klassieke soort. Met een menukaart waar Boeuf Bourguignon en de echte Franse uiensoep op staan. Maar ook Risotto en de nodige vegetarische gerechten ontbreken niet op de kaart. Chef Lucy Bauling is daarnaast een geweldige maker van baksels. Die maakt ze ook op verzoek. Naast de heerlijkheden die Leylâ en haar team presenteren staat de gast centraal. ‘Het belangrijkst is dat onze gasten tevreden zijn. Je deelt een ervaring met ze. Een verjaardag, een mooi gesprek of een andere ontmoeting. Je moet ervoor zorgen dat die gebeurtenis fijn verloopt en dat de gast zich thuis voelt.’

Wie zelf wil ervaren hoe de nieuwe grandeur van Huis te Zaanen is teruggebracht, is van harte welkom.

Wijnbar, Bistro, Hotel Huis te Zaanen – Wijn te Zaanen
Zaanweg 93-94, 1521 DN Wormerveer
T 075-7713667

www.wijntezaanen.nl

Geopend vanaf 12.00 uur. Do t/m za open voor lunch & diner
Zondag open voor lunch. Maandag open voor diner

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats een reactie
Naam