Lokaal De Kroon heeft een rijke historie met een verrassend en warm interieur. Daarbij staan kwaliteit en lokale producten bij André Baas en zijn team voorop.

De grote historische foto in het Lokaal dateert uit 1906. Toen al was het bekend als volks-, bier- en koffiehuis De Kroon. In 2007 werd André Baas de nieuwe eigenaar. Hij wilde naast de traditionele borrelhapjes ook kwaliteitsgerechten serveren en een modernere uitstraling creëren. Maar jongeren bleven weg. ‘De sfeer was nog niet helemaal zoals ik wilde,  dus besloten we de verbouwing nog eens grondig aan te pakken. Weg met de oubolligheid.’


Authentieke details

In 2017 is het pand geheel verbouwd, waarbij er een combinatie tussen modern en authentiek moest komen. Een aantal authentieke details is in ere hersteld, zoals de houten entreedeur met koperen bel die weer zichtbaar is gemaakt. Ook het fraaie balkenplafond is niet te missen en de serredeuren zijn teruggeplaatst zodat er achterin een knusse hoek is ontstaan om lekker te loungen. Ideaal voor de VrijdagMiddag Borrel.

Luieren bij de kachel

Sinds kort is heeft De Kroon een lekkere bank geplaatst, waar je kunt ontspannen met een glas wijn of bier en de hectiek van de dag van je af kunt laten glijden.

‘Zodra je binnenstapt ben je  iedere vorm van stress kwijt,’ zegt André. ‘Het is tijd om te genieten! Alles is hier mogelijk:  borrelen met je vrienden, lunchen op de picknicktafels, dineren bij kaarslicht en een kopje heerlijke verse koffie met huisgemaakte appeltaart.

Locale producten

Kwaliteit staat bij André en zijn team voorop. ‘Het voormalige Grand Café heeft zijn allure behouden doordat er niet gelet wordt op de grootte van de gerechten maar op de kwaliteit die geboden wordt.’ Voor de lunch en het diner is gekozen voor enkele biologische en streekproducten. Voor de maaltijden wordt gebruik gemaakt van plaatselijke leverancier: zoals vlees van de SwartHoeve boerderij uit EngeWormer.

Lokaal de Kroon heeft prachtige speciaalbieren, zowel van de tap als in de fles. ‘Het bier komt natuurlijk ook uit onze eigen regio:  Breugem en HOOPbier. Maar er is ook Jopen en ‘t IJ.  De selectie wijnen is afkomstig van het jonge bedrijf Grapedistrict. Thee drink je van het fijnproeversmerk Pette’s Coffee and Tea.’

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats een reactie
Naam