Café Brasserie Het Heerenhuis (anno 1626)

is gelegen in de prachtige eeuwenoude polder Wijdewormer, nabij de Zaanse Schans. Een welbekend en alom geprezen brasserie. Door de eeuwen heen heeft het pand verschillende gedaantes gekend. Ooit gebouwd als herenhuis voor de herenboeren, maar ook als herberg met paardenstal – voor reizigers per paard, transformeerde het in latere tijden naar danszaal, hotel, slijterij, restaurant en bruin café. Volgens overlevering zou zelfs Napoleon hier nog eens hebben overnacht.

Tegenwoordig is Het Heerenhuis een laagdrempelige en gezellige brasserie.
Het is dagelijks geopend voor lunch, diner en natuurlijk koffie of een biertje. Als het weer het even toelaat zijn vooral de veranda en het terras de plekken waar het heerlijk toeven is! Met ligging op het zuidwesten kun je hier de hele dag van de zon genieten van een drankje of lekker eten. De brasserie heeft namelijk een zeer uitgebreide lunch- & dinerkaart die aangevuld wordt met wekelijks wisselende seizoensgebonden gerechten. De prachtige ligging maakt het Heerenhuis een ideale start- of tussenstop voor fietsers en wandelaars. Zo kun je hiervandaan de wandelroute ‘Grutto rondje Jagersplas
en Jisperveld’ lopen. Een wandeling van  10 kilometer via Route.nl. Vergeet niet je verrekijker mee te nemen, want dit prachtige veengebied barst hier inderdaad van de grutto’s – en andere vogels.

Bij het Heerenhuis kun je niet alleen gezellig borrelen of dineren. Probeer ook eens met vrienden of familie de uit­muntende high-tea of befaamde boerenbroodtafel. Minder bekend is dat het Heerenhuis ook een Bed & Breakfast is.
Er zijn drie gezellige kamers met uitzicht over de weilanden. Een ervan is een familiekamer met 4 bedden en apart toilet en badkamer. Dat het ontbijt – vers geserveerd in de landelijke keuken – meer dan uitstekend is, behoeft geen betoog.

 

Gastvrouw Nelly Molenaar

Een café of restaurant kan niet zonder een gezellige gastvrouw. Nelly Molenaar is sinds 2014 de eigenaar en heeft Het Heerenhuis destijds omgetoverd tot een kwalitatief en tegelijkertijd laagdrempelig eetgelegenheid. Met een club vaste medewerkers waarvan het merendeel al vanaf dag één bij haar werken, laten ze zien hoe leuk het is om hier te eten of drinken. Nelly loopt zelf ook met een blad of bord langs de tafels als de zaak volloopt. En dat gebeurt met de ‘post-corona horecahonger’ – bijna dagelijks. Dus als
je ook eens van de sfeer en het eten wilt proeven: reserveren is verstandig.

Café Brasserie Het Heerenhuis

Zuiderweg 74, 1456 NH Wijdewormer

Tel :           075 670 2897 E-mail :     info@heerenhuis.nl

www.heerenhuis.nl

fb: cafebrasserieheerenhuis

Openingstijden:  dagelijks vanaf 11.00 uur / keuken vanaf 12.00 uur

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats een reactie
Naam