Restaurant Pizzaria Da Capo

Voorheen Restaurant Tarantella, Wandelweg Wormerveer 

De Siciliaanse Giuseppe Sotera kwam in de jaren ’80 naar Nederland. Samen met zijn broers Antonio en Gino startten ze de restaurants Tarantella in Wormerveer en Wijk aan Zee. Later kwamen daar ook Oostzaan en Zaandam bij.  Het pand van Tarantella in aan de Wandelweg in Wormerveer werd slecht en Giuseppe (64) wilde graag een kleinschaliger en persoonlijker restaurant. Zonder bezorgservice. Tarantella sloot haar deuren en is inmiddels gesloopt. Er worden nu appartementen gebouwd. Maar wat velen (nog) niet weten is dat Giuseppe en zijn vrouw direct naast het oude Tarantella hun nieuwe restaurant zijn begonnen:  Da Capo. Het betekent, heel toepasselijk,  ‘nieuwe start’. 

Lekker eten met live muziek

Het vernieuwde restaurant is een stuk kleiner, maar daardoor ook veel knusser. Er is plaats voor maximaal 30 gasten. Giuseppe heeft de inrichting helemaal zelf gedaan, inclusief de beschilderde wanden en plafonds. En precies zoals hij wilde, is er een klein podium gebouwd. Hier geeft hij elke zaterdag, en op speciaal verzoek, optredens voor de gasten. 

Giuseppe zingt en speelt gitaar. Voor de kenners; een capo is ook de klem waarmee je de toonhoogte van je gitaar kunt afstellen.  Het repertoire bestaat uiteraard voornamelijk uit Italiaanse popmuziek waaronder Eros Ramazzotti, Zucchero en Paolo Conte. Hoe leuk is het om te genieten van de Italiaanse keuken met live Italiaanse muziek? Het voelt alsof je op vakantie bent! Regelmatig komen vrienden meespelen; zoals Marcel Kramer, (zang en gitaar) Hans Wesseling (mandonline). Er is een piano aanwezig waarop Paul van der Plas soms plaatsneemt. Ook Frank Leurs en Richard Grand zijn er soms bij.

 

Heerlijke gerechten en veel gezelligheid  

Restaurant Pizzeria Da Capo biedt uiteraard alle mogelijke pizza’s uit de houtgestookte oven. Maar ook Pasta Norma, een Siciliaans pastagerecht met aubergine, basilicum en kaas. Of Pasta Pescatore, met zeevruchten, witte wijn en verse tomatensaus. Uiteraard geserveerd met de heerlijkste Italiaanse wijnen. Er is veel persoonlijke aandacht om jouw avond tot een succes te maken. 

Dus kom snel genieten van de echte Sicilaanse keuken én gezellige sfeer in 

Da Capo aan de Wandelweg. Vol is vol!

Restaurant Pizzeria Da Capo

Wandelweg 34, 1521 AG Wormerveer  

Tel. 075-6289913

Gesloten op dinsdag en woensdag, Open van 17.00 – 22.00 u 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats een reactie
Naam