Restaurant De Watertoren Assendelft

Vorstelijk uitzicht vanaf Zaans icoon

Hoe uitzonderlijk wil je het hebben: uit eten in de oudst nog bestaande watertoren van onze provincie. Een icoon pur sang. Genieten van goede spijzen en een vorstelijk uitzicht. Met als bonus entertainment in de vorm van dans, een interessante voordracht of lekkere muziek. Een nieuw concept voor de Zaanstreek is geboren. 

Initiatiefnemers zijn Robert Plat en Martijn van Stuyvenberg, die hun sporen hebben verdiend in de evenementen­branche. Zij vonden dat de watertoren, die bijna honderd jaar de regio van water voorzag, niet moest verzanden in een object dat alleen zijn fraaie exterieur aan de omgeving biedt. Zo’n bijzonder gebouw verdiend een publieksfunctie. Dat werd restaurant De Watertoren Assendelft die in de praktijk wordt gerund door Remco Buma.

Wij willen de zintuigen laten prikkelen meer dan zien, ruiken en proeven alleen. Bezoekers krijgen een cultureel sausje, in de vorm van entertainment, vaak door BN-ers of . Voel hoe de gezamenlijke beleving de sfeer bepaalt. Prachtvoorbeeld: de komst van schrijfster, columniste en cabaretière Marjan Berk op 21 maart, 4 april en 18 april. Negentig jaar inmiddels, leeftijdsloos als het aankomt op vitaliteit en levendigheid. Onder de door haarzelf bedachte titel ’Marjan Berk prakt, stamt (en vertelt)’ trakteren De Watertoren en Marjan de gasten op stamppot en smaakvolle verhalen.

De Watertoren van Assendelft hanteert een horizontale programmering, met van woensdag tot en met zondag eten op vaste tijden. Zo biedt het restaurant wekelijks een salsadiner met dans (woensdag), een dine- & dance-avond (vrijdag), een high wine (zaterdag) en een high tea op de zondagmiddag. 

Kijk op de website en de Facebookpagina voor alle informatie. Mits de zaak niet vol zit, is er vrije inloop op zaterdag en zondag. Verder reserveren. De Watertoren is beschikbaar voor zowel zakelijke als privébijeen­komsten. 

Restaurant De Watertoren van Assendelft

Communicatieweg Oost 12, 1566 PK Assendelft

www.dewatertorenassendelft.nl   Tel. 06-15183268

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats een reactie
Naam