Op 1 maart van dit jaar opende pannenkoekenrestaurant De Appel haar deuren. En denk dat niet aan een oubollige sfeer met roodwit geblokte tafelkleedjes, nee, ook de pannenkoek gaat met zijn tijd mee.

Het oude recept van de pannenkoek werd waarschijnlijk in de 12de eeuw uit China meegenomen naar Europa door de kruisvaarders. Door de eeuwen heen zijn er veel verschillende vormen en smaken van de pannenkoek ontstaan. In Frankrijk heet hij crêpe, in Duitsland heet hij Pfannkuchen, de Schotten noemen het Ulster en de Amerikanen hebben de Flapjack. Maar de lekkerste pannenkoeken zijn natuurlijk de Nederlandse, bewijst ook pannenkoekenrestaurant De Appel in recreatie- en natuurgebied het Twiske in Oostzaan.

Het Twiske
Hafsa, Jeroen en Arno Bruinsma, inmiddels 15 jaar uitbaters van Paviljoen Twiske, openden begin maart hun restaurant op de plek waar ooit waterpretpark De Blauwe Poort was gevestigd. Het ontbrak in het Twiske nog aan pannenkoekenrestaurant was en toen het recreatiegebied met de vraag kwam of zij daar iets in zagen, besloot het ondernemerstrio het avontuur aan te gaan. En denk dat niet aan een oubollige sfeer met roodwit geblokte tafelkleedjes, nee, ook de pannenkoek gaat met zijn tijd mee.

Biologisch
De Appel heeft de uitstraling van een hippe, lichte strandtent: witte muren, houten vloer, rieten meubels, gekleurde kussentjes. En ook de menukaart is aangepast op de wensen van nu.

De Appel zet in op de trend biologisch en gezond. De pannenkoeken worden bereid met biologische eieren en verse melk. Daarnaast wordt er ook rekening gehouden met allergieën en zijn er ook glutenvrije en zelfs vegan pannenkoeken verkrijgbaar. Voor de appelsap worden elke dag de appels vers geleverd door de plaatselijke groenteboer. Hier worden ook de verse smoothies van gemaakt.

Veertig pannenkoeken
Bij De Appel kun je kiezen uit veertig verschillende pannenkoeken. Natuurlijk staan de klassiekers met stroop of poedersuiker op de kaart, maar ook bijvoorbeeld een zoete variant met Belgische Callebaut chocola (favoriet van Arno). Ook zijn hartige varianten erg in trek, zoals de pannenkoek met spinazie, appel, pompoenpitten en geitenkaas van boerderij De Klompenhoeve uit Egmond aan den Hoef (favoriet van Hafsa). En als je geen trek hebt in een pannenkoek is dat ook geen probleem. Voor de lunch of diner kun je ook een heerlijk Flatbread (Marokkaanse ‘pannenkoek’, gemaakt door de moeder van Hafsa) bestellen, of een gezonde Poke Bowl met zalm, kip of vegetarisch. Kortom, na een heerlijke wandeling in het Twiske is het heerlijk relaxen bij De Appel. De hond mag mee.

Pannenkoek de Appel
Zuiderlaaik 1, Oostzaan
www.pannenkoekdeappel.nl
info@pannenkoekdeappel.nl
075 303 0665

Openingstijden
Wo t/m vr 11.00-19.00 u
Za en zo 10.00-19.00 u

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats een reactie
Naam