Brasserie Tsar is gevestigd in het Zaan Hotel pal naast het station van Zaandam. Dat je er ook kunt eten zonder hotelgast te zijn, is nog niet bij iedereen bekend. ‘Daarom willen we ook de Zaankanters warm maken voor ons sfeervolle restaurant,’ zegt hotelmanager Deniz Mermer-Koc.

Het Zaan Hotel werd een jaar geleden geopend en heeft 93 kamers. Een uitbreiding is al in de maak: volgend jaar, als ook het tweede, aangrenzende gebouw klaar is, beschikt het hotel over 200 kamers, twee vergaderzalen en een fitnessruimte.

Brasserie Tsar
Aan de voorzijde van het hotel zit het sfeervolle restaurant: Brasserie Tsar. Hier kun je terecht voor een biologisch ontbijtbuffet, lunch (ook voor bedrijven) of diner. Na een jaar open te zijn probeert men ook de Zaankanters warm te maken voor het sfeervolle restaurant.

‘Mensen zien het hotel nog steeds als een drempel om binnen te komen,’ zegt Deniz. ‘Dat is jammer, want je kunt hier gewoon binnen stappen, er is altijd wel plaats. En misschien oogt het van de buitenkant wat luxe of duur, je kunt hier echt heerlijk eten voor een mooie prijs.’

Nieuwe chef, nieuw menu
De nieuwe chef-kok Erik stapte af van de traditionele Franse keuken en heeft een toegankelijk menu gemaakt met smaakvolle gerechten. Zoals bijvoorbeeld de Tsarburger met zelfgemaakte friet en de pompoensoep. Ook staat er een vegaburger op de kaart. En de kreeft heeft plaats gemaakt voor de vis van de dag. Alles vers natuurlijk, waarbij veelal gebruik wordt gemaakt van lokale producten.

Serre

Brasserie Tsar biedt plaats aan 120 gasten. Door de ruime serre is het restaurant licht en sfeervol. Het is nog even wachten tot de verbouwing van het station klaar is, maar dan maakt de fietsenstalling voor de deur plaats voor een klein park.

‘Gelukkig wel,’ zegt Soraya Nasimie, Front-Office & Reservations Manager. ‘Al vinden de toeristen die fietsen wel leuk. Echt Hollands natuurlijk, er worden veel foto’s van gemaakt. Maar wij zijn blij als we straks meer zichtbaar zijn. En ons terras grenst dan aan het parkje, dat is natuurlijk super. Dan kun je hier met mooi weer heerlijk buiten eten.’

Maar nu staan eerst de gezellige herfst- en wintermaanden voor de deur. Koud buiten? Bij Brasserie Tsar kun je in de bar ook relaxen met een drankje bij de openhaard.

25% korting op een kerstdiner!
Tot 10 december kan gereserveerd worden voor een kerstdiner op 24, 25 of 26 december). Lever de bon in het UITmagazine van november in voor een korting van 25 % (excl. drankjes). Vanaf 15 november staat het kerstmenu op www.zaanhotel.com.

Zaan Hotel / Brasserie Tsar
Ebbehout 22, Zaandam
020-226 5218 | 06 15 32 86 07
info@zaanhotel.com | www.zaanhotel.com | www.brasserietsar.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats een reactie
Naam