Onder leiding van chef-kok Riccardo Wijnberge en gastvrouw Rosa Scholten wil 22 Kitchen & Bar uitgroeien tot de huiskamer van de buurt.

Wellicht heerst de gedachte dat 22 Kitchen & Bar alleen toegankelijk is voor hotelgasten, maar iedereen is er welkom voor ontbijt, lunch en diner. Een huiskamergevoel, dat is wat Riccardo en Rosa hun gasten willen bieden. Het restaurant, waar plaats is voor zo’n veertig gasten, heeft een industriële uitstraling met houten tafels en een open keuken. Je kunt er ook een kijkje nemen om te zien hoe de gerechten worden bereid. De kleuren van de muren en de vloeren – groen, beige, ecru – zijn gebaseerd op de Bruynzeelkeukens van Piet Zwart uit het verleden. Ook heeft het restaurant een ‘chillhoek’ met voor het ultieme huiskamergevoel een bank en een luie stoel en op de grond een Persisch tapijt, waar je lekker een boek kunt lezen of een spelletje schaak kunt spelen.

Menukaart

Riccardo verandert de menukaart elke drie maanden, zodat hij altijd met de groenten van de seizoenen kan werken. Naast een 3-gangen menu voor € 27,50, staan er ook klassiekers op de kaart, zoals de Sizzlingpan met diamanthaas en verse groenten, die aan tafel door Rosa met vieux wordt geflambeerd. Een favoriet gerecht van veel gasten, qua smaak en spektakel.

Ook werkt hij graag met lokale producten. Voor de crème brûlée bijvoorbeeld gebruikt hij Zaanse cacao van Chocoladefabriek De Zaan uit Wormerveer. En niet alleen wordt het bier van brouwerij Hoop uit Zaandijk geschonken, het wordt ook in gerechten gebruikt, zoals in de hutspot met gehaktbal. Goed eten in een sfeervolle ambiance waar je je snel thuis voelt, dat is waar het jonge en enthousiaste team zich voor inspant. Dus stap gewoon eens binnen en ervaar de gezelligheid en warmte!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats een reactie
Naam