Het Hemlab is opgericht door Geert de Boer en Marie-Claire Vugts, beiden al van jongs af aan gepassioneerd door wetenschap en techniek. Geert experimenteerde als kind veel in de keuken en bouwde uiteindelijk zijn eigen laboratorium in de schuur. Marie-Claire was gefascineerd door schimmels en vuur en richtte een stenen- en mineralenmuseum in op zolder. Beiden hebben uitgebreide ervaring in onderwijs- en talent­ontwikkeling. Zij besloten hun krachten te bundelen om hun passie te delen.

Inspireren tot experimenteren: kinderen doen zelf proefjes in een echt laboratorium . 

Laat je kind de wereld van de wetenschap ontdekken!

Ben je op zoek naar een inspirerende en educatieve activiteit of kinderfeest voor je kind tussen de 7 en 14 jaar? Kom dan naar het Hemlab, het wetenschapslaboratorium voor kinderen, waar jongens en meisjes op een leuke en interactieve manier kennismaken met onderzoek, chemie, natuurkunde en techniek.

Experimenteren op zaterdag

Elke zaterdagmiddag vanaf 3 uur is het Hemlab open voor jonge onderzoekers.  Met een witte onderzoekersjas en een veiligheidsbril verdiepen kinderen zich in de spannende wereld van wetenschap. Elke maand heeft een ander thema. Kinderen gaan zelfstandig of samen met een vriendje of (groot)ouder aan de slag om experimenten en onderzoeken uit te voeren. Het team van Hemlab-specialisten en vrijwilligers staat altijd klaar om te helpen en de ontdekkingen te vieren. Voor slechts €13,50 kunnen kinderen twee uur lang experimenteren en ontdekken bij het Hemlab. Bovendien zijn er regelmatig aantrekkelijke kortingen in samenwerking met de ZaansePas.

Heeft je kind de smaak te pakken? Dan is het mogelijk elke week te experimenteren tijdens de wetenschapscursus op donderdag of zaterdag. Op 12 en 14 september zijn de proeflessen voor de cursus ‘Chemie is overal’. Tien weken lang proefjes doen, meten en weten. De cursus wordt afgesloten met een speciale les en na afloop ontvangt elke cursist een diploma. Dankzij gulle donaties kan het Hemlab enthousiaste jonge talenten belonen met gedeeltelijke of volledige studiebeurzen voor deze cursus.

Waar kan je het Hemlab vinden?

Het unieke laboratorium van het Hemlab is ontstaan op het Hembrugterrein, maar is inmiddels verhuisd naar de Maakgemeenschap De Hoop op het Barndegat 8 te Zaandam. Je kind kan het Hemlab ook   tegenkomen op school of op evenementen.

Veilig en leerzaam experimenteren

Bij het Hemlab staat veiligheid voorop. Een workshop begint met de uitleg van de labregels, waarna de kinderen aan de slag gaan. Knoeien mag, maar opruimen hoort erbij. Het is een leerzame en leuke omgeving waar kinderen vrij  rondlopen, bij anderen kijken en vooral veel doen met hun handen.

Laat je kind de fascinerende wereld van wetenschap ontdekken in een veilige en inspirerende omgeving. Kom naar het Hemlab en geef je kind de kans om te leren, te ontdekken en vooral te genieten van de wonderen van wetenschap.

Het Hemlab

Maakgemeenschap De Hoop

Barnegat 8, 1505 HN Zaandam

Telefoon 06-171 65 114

info@hemlab.nl 

website : www.hemlab.nl 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats een reactie
Naam