Zuidervermaning Westzaan 

Klassieke concerten van ‘Oude Muziek’ en culturele manifestaties

Een prachtig stukje Zaanse geschiedenis in Westzaan, waar de Zuidervermaning als verstilde trots in het prachtige landschap prijkt. De houten schuurkerk is gebouwd in 1731 en een van de oudste gebouwen van het dorp. Het lijkt er of de tijd heeft stilgestaan en is daarmee een fijne locatie voor zowel zakelijke als particuliere bijeenkomsten. Van presentaties tot vergaderingen, van bruiloften tot rouwplechtigheden en alles wat daar­tussen zit. Daarnaast biedt de Zuider­vermaning zelf een hoogstaand cultureel programma en is een culturele ontmoetingsplaats.

Geweldige akoestiek 

Stadsherstel nam het gebouw in 2017 over van Stichting Oude Hollandse Kerken. De fundering werd hersteld dankzij financiële ondersteuning van burgers en lokale bedrijven. Zij adopteerden massaal nieuwe hele poeren of delen daarvan. Want die Zuidervermaning, het gezicht van Westzaan, die moest voor het dorp behouden blijven. Het monument werd volledig gerestaureerd. 

Marianne Buitenhuis, Goos de Jong en Klasina Oosterhuis vormen de programma­commissie van de Zuider­vermaning. Hoewel nostalgie in deze cultuurspot hoogtij viert, is het monument uitstekend uitgerust met moderne voorzieningen; een professionele geluidsinstallatie, videoschermen en regelbare verlichting. De geweldige akoestiek maakt het pand een gewilde locatie voor musici die muziek willen opnemen. Zowel jonge talenten als gearriveerde muzikanten laten hun kunst hier graag horen.

De Zuider­vermaning presenteert regel­matig pareltjes die beroemde concertzalen niet zouden misstaan. Op het programma staan daarnaast exposities, lezingen en kinder­voorstel­lingen. Daarmee bieden zij zo’n drie tot vier activiteiten per maand.

Zeer geliefd zijn de concerten die voortvloeien uit de unieke samenwerking met Oude Muziek Utrecht. Vier tot vijf keer per jaar kunt u genieten van topmusici uit binnen- en buitenland. Een aanrader. Net zo verrassend én populair zijn de maandelijkse inloopconcerten. Voor een bedrag dat je na afloop zelf bepaalt, kun je genieten van muziek op topniveau.  

Tot slot: beroemd zijn de concerten met kaarslicht, waarbij de vloer is bedekt met zand. Een sprookjesachtiger ambiance kunnen wij ons niet vo

Zuidervermaning Westzaan

Zuideinde 233, 1551 EG Westzaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats een reactie
Naam