De Huiskamer van Bind 

Inspiratiecentrum op het Hembrugterrein voor muziek, kunst, cultuur en ontmoetingen. 

Enigszins verstopt en omringd door de statige panden en het groen van het Hembrugterrein ligt een oud transfor­matorhuisje. In dit pandje vind je de huiskamer van Bind. Het huiselijke interieur is een bonte verzameling van stijlen, planten, prullaria en kunst. Er is overal wat te zien. Deze huiskamer is het laboratorium voor culturele manifestaties: muziek, theater, poëzie, lezingen en dialoog. De huiskamer van Bind biedt ze met plezier onderdak..

Op het podium

De afgelopen jaren heeft de huiskamer van Bind zich bewezen als podium voor cultuur. Door de intieme setting word je als publiek bijna een deel van het optreden. En dat is duidelijk aantrekkelijk voor een gevarieerde groep artiesten. Op de planken van Bind hebben singer-songwriters gestaan, hip-hop acts, scheurende metal, funk, klassieke en experimentele elektronische muziek. Maar ook improvisatie­theater, lezingen, symposia en woordkunst, zoals bijvoorbeeld tijdens het terugkerende ‘Voor Woord’. 

Samen

Er wordt gebakken bij Bind. De met leem gebouwde houtoven maakt deel uit van het collectief Bakkerij de Eenvoud. Dit collectief omvat buurtovens door het hele land. We nodigen buurtbewoners uit om samen te stoken, te mengen, vorm te geven, te bakken en natuurlijk te eten. Het hele proces vergt aandacht en tijd, en dit zijn ook perfecte ingrediënten voor mooie ontmoetingen. Iedereen is welkom. De bakdata staan aangekondigd in de agenda op bijbind.nl.

Elke eerste vrijdag van de maand kun je een film kijken tijdens de Hembrug Filmclub. Een filmclubavond bij Bind staat in het teken van de liefde voor film. Een filmclublid kiest een film en leidt de film in met een verhaal. Dit kan een persoonlijk verhaal zijn over de film, maar het kan ook een presentatie zijn over de makers, acteurs of bijvoorbeeld de cinematografie. Het is een avond waarbij we onze fascinatie en liefde voor film delen.

Jouw project bij Bind 

Veel van de projecten bij Bind worden geïnitieerd door bezoekers, artiesten en kunstenaars. Hierdoor is ons programma zo divers, en dat is precies waar we van houden. Dus kom maar op met jouw culturele project. Wij kunnen je eventueel helpen bij de ontwikkeling en de verschillende onderdelen van de productie. Stuur hiervoor een e-mail
naar bas@bijbind.nl.

Meer informatie over de huiskamer van Bind vind je op www.bijbind.nl

Stichting Bij Bind 

Middenweg 107, Hembrugterrein 1505 HR Zaandam

T: 06-2876 0136. / E: info@bijbind.nl

Donderdag en vrijdag geopend 10.00-17.00 u

 www.bijbind.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats een reactie
Naam