De 2E Verdieping, ooit de zolder van een pakhuis vol militaire uniformen en munitie op het Hembrug in Zaandam. Nu is het een sfeervolle multifunctionele ruimte die zowel gehuurd als ingezet kan worden voor projecten van onderzoekende makers. Zoals theater- of muziekvoorstelling. Presentaties enz. 

 

Geschiedenis Magazijn 14

Het Hembrug in Zaandam is voormalig militair terrein, gelegen tussen het plofbos en het Noordzeekanaal. Een unieke omgeving vol met industrieel erfgoed en natuur. Hier zijn in de afgelopen jaren verschillende pioniers in samenspraak met het Rijksvastgoed begonnen met opknappen van een aantal panden. De leden van de Coöperatie Magazijn14 hebben samen de begane grond van Gebouw 14 aan de Affuitenhal 1 aangepakt en omgetoverd tot elf prachtige werkunits. Sinds 2015 ontwikkeld tot een bedrijfs- verzamelgebouw waar inmiddels 26 creatieve bedrijven in zijn gevestigd die zich in meer of mindere mate met elkaar verbonden voelen. De 2E Verdieping is gevestigd op de zolder van Magazijn14, een grote sfeervolle ruimte met een bar en een aangrenzende keuken.

De mensen achter 2E Verdieping

Op deze zolder hebben Stijntje Schreurs, Roman Jans, Berend Boorsma en Marianne Pigmans de handen in één geslagen. Eerst door het met elkaar te verbouwen tot de ruimte die het nu is. Daarnaast door hun verschillende kwaliteiten in te zetten om deze plek te maken tot een locatie waar verbinding, het hart en onderzoeken centraal staat. Winst is niet het doel, financieel gezond zijn wel. Ze hebben veelal een creatieve achtergrond, dus de kunsten komen ruim aan bod. Een van de eerste projecten in het nieuwe jaar is in samenwerking met Opera Sessions: de theatervoorstelling La Traviata door Calmer Roos op 26 januari a.s. Daarnaast komt er een ‘Kunstkijken Weekend’ in februari, een samenwerking tussen 

‘Kunst op de Klapstoel’ en de 2EVerdieping. Een evenement om jezelf te oefenen in het kijken zonder waardeoordeel. En kunst leent zich hier uitstekend voor. Bij interesse, meer informatie later op onze website. Maar ook de geestelijke gezondheidszorg die zoveel jonge mensen veel te lang in de wacht laat staan houdt het team bezig en maakt dat ze aan het onderzoeken zijn hoe die een plek  kunnen aanbieden. 

De cultuurspot 2E Verdieping is nog volop in ontwikkeling, wil je meedenken? 

Neem contact met ze op.  

2E Verdieping  – Magazijn14  

Affuitenhal 1 1505 RE ZAANDAM

info@2e-verdieping.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats een reactie
Naam