Kunstenaar en kunstdocent Kinga Wieczorek 

 

Gastdocent schilderen 

Ze is een enorm bezige bij, heeft in haar geboorteland Polen veel opleidingen gedaan en een carrière als kunstenaar opgebouwd. Vervolgens kwam ze voor de liefde naar Zaandam en ging ook daar meteen aan de slag met kunst. In haar eigen atelier De Nieuwe Linde, Botenmakers­straat 40 Zaandam, maakt ze werk dat over de hele wereld wordt verkocht. Daarnaast is ze gastdocent schilderen bij FluXus, centrum voor de kunsten in Zaanstad. Bij Cultuurhuis FluXus geeft ze in het nieuwe seizoen les aan drie kindergroepen en twee groepen voor volwassenen. Tijdens het Open Huis op 23 september kun je daarmee kennismaken. Er zijn workshops en presentaties van zang, beeldende kunst, theater, musical, dans en zelfs wetenschap en techniek.

Cum Laude 

In 2008, op twintigjarige leeftijd, studeerde Kinga cum laude af aan het Lyceum voor Beeldende Kunsten te Zielona Góra in de richting visuele reclame, kunstschilder en kunstgeschiedenis. Daarmee kreeg ze de beroepstitel Beeldend kunstenaar. In jaren erna had ze een vast contract bij een galerie en werd haar werk gebruikt in een Poolse film. Eenmaal in Nederland opende ze haar eigen atelier en exposeerde zowel in binnen en buitenland. In 2020 rondde ze de opleiding tot Pedagogisch Medewerker Kinderopvang af. Twee jaar later de opleiding tot Creatief Therapeut. Mijn opleiding tot pedagogisch medewerker maakt me geen strenge juf, hoor. Ik wil dat het leuk blijft. Ik pas me aan de behoeften van de kinderen aan. Vooral de kinderen van 6 tot 8 jaar willen geen strenge regels. Zij willen zich gewoon lekker ontwikkelen. De groep van 9 – 12 jr. willen juist meer informatie over proporties bijvoorbeeld. Dit jaar ga ik ook lessen voor groepen van 13 tot 18 jaar doen en lessen voor volwassenen met een programma over perspectief, materialen en kleurgebruik. We ontwikkelen nu ook lessen voor een groep waar een stukje creatieve therapie in zit. Bij hen is niet het doel om per les een werk af te ronden, maar om de tijd te nemen om met kunst bezig te zijn.

Ontmoet Kinga in haar nieuwe atelier, De Nieuwe Linde Botenmakersstraat 40, 1506 TE  Zaandam. Of bekijk haar kunst op haar website : https://www.kinga-wieczorek.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats een reactie
Naam