Eva Tebbe uit Krommenie is harpiste en performer.

Ze geeft harplessen op alle niveaus bij FluXus in Zaandam. 

 

Eva studeerde in Den Haag, Arnhem en Parijs, heeft carrière gemaakt in de kamermuziek en maakt deel uit van diverse ensembles. Ze werkt ook veelvuldig mee aan theaterproducties en organiseert onder meer optredens in de Trapgevel Studio aan de Noorderhoofdstraat in Krommenie. Beroemde binnenlandse podia als Muziekgebouw aan het IJ, het Grachtenfestival, Carré en het Concert­gebouw zijn bekend terrein voor haar.  

‘Ik ben op een heel grappige manier met harpmuziek in contact gekomen’, vertelt Eva. ‘In mijn geboorteplaats Arnhem begon ik als kind met zangles. Mijn docente, Caren, had les gehad van de wereldwijd beroemde zangeres Aafje Heynis. Van haar had Caren een klein harpje gekregen. Toen Caren emigreerde naar Duitsland, kreeg ik dat harpje en zei ze me: ‘Als jij wil doorgaan met muziek, waarom geen harp?’ Ik besloot dat advies op te volgen. Toen wij vier jaar geleden in Krommenie kwamen wonen, kwam ik erachter dat dit het geboortedorp van Aafje Heynis is. Een soort bevestiging dat ik destijds de juiste keuze heb gemaakt. En: het harpje is weer thuis.’

Het fascinerende van de harp is voor Eva dat het geluid op mini-orkest lijkt. 

‘De harp heeft oneindig veel klankkleuren. Je kunt er heel goed solo op spelen, maar ook in een ensemble of bandje komt het instrument goed tot zijn recht. De harp is heel veelzijdig en heeft veel expressie­mogelijkheden. En het leuke voor beginners is harpspelen niet te moeilijk.’ Eva geeft bij FluXus zowel in Krommenie als in Zaandam les aan beginners, gevorderden en jongtalenten. Ook leuk: samen met celliste Eva van de Poll geeft Eva leiding aan de Talentenklas van FluXus. Tijdens de talentenlabs worden workshops gegeven en werken de leerlingen toe naar een einduitvoering. 

Meer over harples weten? 

Altijd al betoverd geweest door de klank van de harp, en wil je het ook eens zelf proberen? De harp is een van de fijnste instrumenten om mee te beginnen; je tovert direct prachtige klanken uit het instrument en de noten zijn eenvoudig te vinden. Al tijdens je eerste jaar kan je leuke liedjes spelen; solo of met anderen samen. En je hoeft je harp niet mee naar de les te nemen, er staan er in de muziekschool genoeg!

Het hele jaar door kun je starten. 

Zin in een gratis intake/proefles? 

|Meer info op

www.fluxus.nl/cursussen  en https://www.evatebbe.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats een reactie
Naam