featured image

Zaanstad bestaat dit jaar 50 jaar en dat viert Jongwijs graag mee! Daarom organiseren we bij Jongwijs het hele jaar door samenkomsten waarbij we teruggaan in de tijd, om culinaire hoogtepunten en tradities van Zaanstad door de eeuwen heen te herontdekken. En wat blijkt? Er is in onze streek een hoop om te (her)waarderen en trots op te zijn.

In de maand mei gaan we daarom op ontdekkingstocht naar de eeuwenoude wortels van onze Zaanse eettradities. Een tijd waarin voedsel nog een lokale aangelegenheid was, waar je leefde van wat er per seizoen van het land kwam en wat er gejaagd kon worden. Een tijd van inmaken, stoven, fermenteren en roosteren. En dat doen we natuurlijk in ons eeuwenoude Zaanse monument!

We vertellen onze gasten in mei daarom volop over de bijzondere geschiedenis van de Zaanse eetcultuur. En je bent altijd welkom om tijdens openingstijden (do-zo 12:00-22:00) te komen proeven!

Wie op 9 of 23 mei in de avond komt dineren, die geniet van een 4-gangendiner dat volledig is geïnspireerd op de Zaanse eetcultuur van honderden jaren terug: ons keukenteam werkt hiervoor samen met Zaanse boeren, jagers, brouwers en smaakmakers en herwaardeert het tijdsintensieve ambacht om van deze pure, bewerkelijke ingredienten een uniek Zaans diner te bereiden.

Wees welkom!