Theater De Kaasfabriek in Wormer is een intiem theater aan de Dorpsstraat. De stichting die het theater runt bestaat uit een enthousiaste groep vrijwilligers. Daarnaast heeft het theater zo’n 150 ‘vrienden’ ter financiële ondersteuning. Sinds september 2017 wordt een brede programmering met cabaret, muziek, toneel en kindervoorstellingen neergezet.

Kaasfabriek Wormer
Het pand waarin het theater is gevestigd werd in 1915 gebouwd als Kaasfabriek Wormer. In 1932 werd het gekocht door de Katholieke kerk, die er een verenigingsgebouw van maakte met een toneelzaal op de bovenverdieping waar uitvoeringen (en begrafenisdiensten) werden gehouden. Na 2007 nam café Groos zijn intrek in het gebouw. In 2016 leidde een nieuw initiatief van het verenigingsgebouw, de gemeente Wormerland en café Groos tot de bouw van Theater De Kaasfabriek, omdat de toenmalige theaterlocatie in Wormer werd gesloopt ten behoeve van woningbouw. In september 2017 gingen de deuren van het theater aan de Dorpsstraat 206 open. De drijvende krachten achter het theater zijn de bestuursleden van de stichting, samen met een grote groep vrijwilligers. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd door het team van vrijwilligers: programmering, techniek (licht en geluid), ontvangst van de gasten, PR en communicatie.

Intiem
Theater De Kaasfabriek is een intiem theater, voorzien van professionele technische installaties, waarin zowel het publiek als de artiesten zich thuis voelen. De artiest staat dichtbij de zaal en zo ontstaat er een intiem contact met het publiek. In het theater is plaats voor 100 toeschouwers. De wens is om uit te groeien naar hét theater voor Zaanstreek Noord.

Programmering
Het doel van Theater de Kaasfabriek is een brede programmering neer te zetten met cabaret, muziek, toneel en kindervoorstellingen. Voor ieder wat wils en voor elke leeftijd. Ook plaatselijk talent zoals Anouk van der Laan (zangeres, actrice & zangdocent) en Funda Müjde (cabaretière, actrice, columniste en presentatrice uit Wormer) hebben meerdere keren opgetreden in het theater. Naast het vaste theaterprogramma met ongeveer vijfentwintig voorstellingen per seizoen, geeft FluXus er voorstellingen voor basisschoolleerlingen. De zaal wordt ook verhuurd aan amateurgezelschappen zodat ook zij tegen een gereduceerd tarief in een fantastische accommodatie kunnen oefenen en spelen.

Uitgelicht
De komende maanden staan bijzondere optredens op het programma: Op 7 en 8 december speelt Rethorica het bloedstollende drama ‘De 12 gezworenen’. Op 13, 14 en 15 december viert de Wormerveerse Toneelgoep haar 100 jarig bestaan in het theater met maar liefst vier voorstellingen. En alvast om naar uit te kijken: op 25 januari geeft zanger Lucky Fonz III een optreden in De Kaasfabriek. En op 31 januari bezingt Maurits Fondse het turbulente leven van pianist en zanger Billy Joel.

‘Vrienden’
Theater de Kaasfabriek is op zoek naar ‘vrienden’, cultuurliefhebbers die het theater een warm hart toedragen. Zij kunnen tevens een klankbord voor en fundatie onder het theater zijn. Je wordt al vriend van De Kaasfabriek voor €15,00 per jaar, je wordt dan op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en de programmering.

 

Theater De Kaasfabriek
Dorpsstraat 206, Wormer
www.theaterdekaasfabriek.nl

2 REACTIES

  1. LS goedemiddag wij hebben 3 kaarten geboekt voor de foreverlybrothers op 17-3 -2023 rij 4 stoel 44 , 45 46 mijn vraag is zijn deze plaatsen bereikbaar voor minder valide personen ik ben slecht ter been

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats een reactie
Naam