Podium De Flux verhuist naar de North Sea Venue aan de Hemkade 48 in Zaandam.

Van 2013 tot eind 2018 zat De Flux in de kleine zaal van voormalig poppodium De Kade aan de Zuiderkerkstraat. Omdat een jaar geleden de bouw van het Cultuurcluster werd afgeblazen en daarmee het nieuwe onderkomen van De Flux was verdwenen, zocht men naar een nieuwe locatie. Met de zaal aan de Hemkade 48 is dat in ieder geval voor de komende drie jaar geregeld.

‘We zijn helemaal klaar voor nieuwe concerten en evenementen,’ zegt programmeur /coördinator Vincent Kruger. ‘En de reacties over de nieuwe locatie zijn goed. Het geluid in de Hemkade is super, er zijn twee balkons met mooi zicht op het podium en de capaciteit is groter. In de oude zaal konden we 250 bezoekers ontvangen. Op de Hemkade zijn dat er 500. Daarmee groeit de status van De Flux van Kernpodium C naar Kernpodium B. Dat houdt in dat we meer mogelijkheden hebben om nog meer (Zaans) regiotalent en nationale bands te laten optreden’

 

Flux op locatie, talentontwikkeling en partnerships

De Flux en haar Popschool hebben de samenwerkingen met partners geïntensi- veerd om Zaans (regio) talent actief te promoten. Hiermee krijgt nieuw talent een kans om door te stromen naar een groter circuit. Maar ook als talentontwikkeling op zich. De Flux organiseert maandelijkse jamsessies, popschool bandpresentaties, zangschoolpresentaties en Zaanse ‘package’ programma’s. Daarnaast worden samen met La Cantante singer/songwriting sessies (Songbird Sundays) georganiseerd.

Naast de vaste ‘uitvalsbasis’ heeft De Flux er voor gekozen om de mensen met haar muziekaanbod actief op te zoeken. Een aantal stijlen ontlenen zich hier ook goed voor. De ‘luisterPop’ en bands die een zittend publiek trekken worden in nauwe samenwerking met het Zaantheater geprogrammeerd. Daarnaast zijn er concer- ten in Club Next (Level 2), De Vermaning, Het Pand en De Groote Weiver. Er zijn volledige partnerschappen met festivals als Blues aan de Zaan, Haltpop en Jazz in de Winkel opgebouwd.

 

Programma Hemkade

Het programma dat na de zomer losbarst belooft veel goeds. Op 14 september komt op uitnodiging van DJ Shaqsenice, Jacin Trill naar Zaandam. De Hoornse rapper zorgde in 2017 voor een kleine aardbeving met zijn track ‘kspreyopjebytch’ en is inmiddels een van de populairste rappers van Nederland. Daarnaast zijn er maan- delijkse jamsessies en presentaties van Zaanse bands alsook artiesten uit de regio. Vincent Kruger ziet een mooie toekomst voor de popmuziek in Zaanstad. ‘Laten we koesteren wat wij nu allemaal aan mooie dingen voor de Zaanse popcultuur in relatief korte tijd hebben opgebouwd. Er ligt nu een prachtige kans om dit verder uit te breiden en om er nieuwe initiatieven aan toe te voegen.’

 

De Flux
Hemkade 48, Zaandam
www.podiumdeflux.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats een reactie
Naam