De MuziekHaven is een initiatief van het vioolspelende echtpaar Mathieu van Bellen en Maria Milstein. In de Schuurkerk aan het Papenpad in Zaandam realiseren zij een prachtige, maar ook ambitieuze droom: een kamermuziekcentrum voor jonge musici.

Maria Milstein (Moskou, 1985) studeerde zowel in Amsterdam als in Londen. Ze is prijswinnaar van diverse internationale concoursen. In 2018, ontving Maria de Nederlandse Muziek Prijs, de hoogste erkenning in Nederland voor een klassiek musicus. Mathieu van Bellen (Hulst, 1988) is laureaat van diverse nationale en internationale concoursen, zoals het Prinses Christina Concours, Yehudi Menuhin Competition en Wieniawski Competition. Als actief kamermusicus is hij de violist van het succesvolle Busch Trio, dat naast Mathieu bestaat uit de Israëlische broers Ori (cellist) en Omri (pianist) Epstein.

Plek voor talent
Maria en Mathieu en de gebroeders Epstein liepen al tijden met het plan rond om een plek voor muzikanten te creëren. Toen ze op het spoor van de Schuurkerk kwamen, zochten ze privé-investeerders en legden zelf een bedrag in. In mei 2019 kregen ze de sleutel. De Muziekhaven is vooral bedoeld voor aanstormend talent. De kerk biedt de gelegenheid om te repeteren, gelijkgestemde geesten te ontmoeten en masterclasses te krijgen. In de oude pastorie kunnen musici overnachten en wordt een extra repetitieruimte gecreëerd. De akoestiek in de kerk is prachtig, en ideaal voor kleine ensembles.

MuziekHaven Zomerconcerten
Het doel is ook om van de kerk een concertzaal te maken. Want als je dan toch al die talentvolle musici in huis hebt, is het wel zo leuk om het publiek hun programma’s te laten horen. Daarom organiseert MuziekHaven in juli en augustus 2020 een serie klassieke zomerconcerten met de crème de
la crème van het Nederlandse muziekleven. Het is de eerste concertserie in de Schuurkerk en daarmee een unieke kans om met deze prachtige plek kennis te maken. Zo zullen onder andere pianisten Hannes Minnaar en Thomas Beijer, violisten Liza Ferschtman, Maria Milstein en Mathieu van Bellen, maar ook gerenommeerde ensembles als het Dudok Kwartet, het Van Baerle Trio en Calefax Rietkwintet komende zomer in Zaandam te horen zijn.

Coronamaatregelen
Uiteraard wordt rekening gehouden met de huidige situatie: per concert zijn er 36 kaarten beschikbaar, zodat iedereen op voldoende afstand van elkaar zit. Ieder concert wordt twee keer op een dag gespeeld en duurt één uur. Het is ook mogelijk om een aantal concerten vanuit je luie stoel bij te wonen door middel van live streaming. Informatie over een abonnement op deze live stream is te vinden op www.muziekhaven.com. De opbrengst van alle concerten en de live stream komt ten goede aan de optredende musici en de MuziekHaven.

PROGRAMMA AUGUSTUS
Do 13 aug. THOMAS BEIJER 17.00 en 20.00 u €35,00

Za 15 aug. VAN BAERLE TRIO 17.00 en 20.00 u €35,00

Wo 19 aug. DUDOK QUARTET AMSTERDAM 17.00 en 20.00 u €30,00
(helaas al uitverkocht)

Do 20 aug. MARIA & NATHALIA MILSTEIN 17.00 en 20.00 u €35,00

Zo 23 aug. LIZA FERSCHTMAN 13.30 tot 17.30 u €90,00 Drie concertblokken met de volledige Bach Sonates en Partitas voor viool solo. Tussen de concerten is catering in de tuin beschikbaar. Wo 26 aug. CALEFAX RIETKWINTET 17.00 en 20.00 u €35,00

Za 29 aug. HANNES MINNAAR 17.00 en 20.00 u €35,00
(helaas al uitverkocht)

MuziekHaven
Papenpad 12-13 Zaandam
06 16024065
info@muziekhaven.com
www.muziekhaven.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats een reactie
Naam