De hele maand

Dino’s in het Natuurmuseum!

Het Natuurmuseum Zaandam presenteert de eerder zeer succesvolle interactieve, op kinderen afgestemde Dino-expo, met onder meer detailrijke, natuurgetrouwe kleine dino-modellen, afgietsels van tanden en klauwen van T.rex en Velociraptor.

Zaterdag 16 februari

FluXus Animatiefilm Festival

De hele dag animatiefilmpjes kijken van over de hele wereld? Dat kan zaterdag 16 februari bij het FluXus Animatiefilm Festival. Tijdens dit kleine festival worden verschillende animatiefilms vertoond voor jong en oud.

Zondag 17 februari

Alone@Home (8+)

Alone@Home is een verrukkelijke avonturenkomedie met aanstekelijke muziek voor de hele familie. Beleef een middag vol avontuur, slapstick, live muziek en spektakel met verrassende stunts en een vernuftig decor.

Maandag 18 februari

Maak je eigen reclameposter!

In de voorjaarsvakantie ga je zelf aan de slag met linoleum. Snijd je eigen (reclame)ontwerp. Met verf en een drukpers maak je zo een prachtige print. Reserveren is niet nodig; tickets zijn te koop aan de kassa van het Zaans Museum.

Dinsdag 19 februari

Woest!

Stel je voor: 2 gebalde vuisten en 1 rode kop. Téveel keren geprobeerd tot 10 te tellen. Een enorme stilte… en dan… rookwolkjes uit je oren en de tanden stevig op elkaar. Woest is een dansvoorstelling over onstuimige woedeaanvallen.

Woensdag 20 februari

Vogelfluitjes schilderen

Als de vogels beginnen te fluiten komt de lente eraan! In het Czaar Peterhuisje schilder je deze vakantie houten vogelfluitjes. Een typisch Russisch symbool om de winter te verdrijven en als bescherming tegen boze geesten.

Vrijdag 22 februari

HEMLAB – Vulkanen en Aardse hitte

In de voorjaarsvakantie onderzoeken kinderen in het Hemlab waarom het zo heet is binnenin de aarde. Hoe zou het er daaruit zien? Donker of is het daar felverlicht? Je kunt het zien en voelen in het Hemlab.

Zaterdag 23 februari

Kidz Fun Festijn

Kom ook naar onze gezellige Kidz Fun Festijn in buurtcentrum De Lorzie. Met leuke oud Hollandse spelletjes en een goochelshow van goochelaar Marco Royal. Om de kinderbuikjes te vullen worden er pannenkoeken gebakken. En als afsluiter van de dag is er een kinderdisco.

Zaterdag 23 februari

Theatergroep Kwatta & Oorkaan

‘De familie Van Nielie breekt de tent af ’ is geschreven door Gouden Griffel-winnaar Simon van der Geest. Het is winter, iedereen heeft het koud, Jonathan is jarig en dan… gebeurt er iets waardoor de zon gaat schijnen en de Familie van Nielie zich plotseling in het hartje van de zomer bevindt.

Zo 24 februari

Pizza workshop voor Kids bij Lab-44

Kinderen kunnen op zondag 24 februari samen met onze chef-kok Roy hun eigen pizza gaan bakken. Ze gaan aan de slag met deeg, tomatensaus, kaas en allerlei lekker beleg voor op de pizza. Als de pizza is belegd, gaat de pizza de oven in en vervolgens gaan de kinderen samen eten.

Zo 24 februari

Ga mee op zoek naar de eerste grutto!

Na de vorstperiode komen eind februari de meeste grutto’s weer terug uit West-Afrika en Spanje. Ga je mee op zoek naar de eerste grutto?

Za 16 t/m zo 24 februari

Maya en de Honingspelen

Maya, het vrolijke en nieuwsgierige bijtje dat heel erg gesteld is op haar vrijheid, haar vriendje Willy en een hele hoop nieuwe insectenvriendjes zetten alles op alles om de eer van hun bijenkorf te verdedigen tijdens de jaarlijkse Honingspelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats een reactie
Naam