Vakantie in de Zaanstreek

Voor wie nog geen vakantie geboekt heeft: laat maar zitten. Nergens voor nodig. Er is deze zomer zoveel te doen in de Zaanstreek, dat het zonde is van je reistijd en geld om je plezier ver weg te zoeken. En voor het weer hoeft het zo langzamerhand ook niet meer. Het is nu gemiddeld al zo’n 1,5 graad warmer in Nederland. Ironisch genoeg mede door alle vliegreizen en autoritten die we maken.

Onze Zaanstreek puilt zogezegd deze zomer weer uit van de activiteiten. Voor jong en oud. Ik noem er een paar. Het nieuwe Monet Art Festival met talloze (schilder)activiteiten. Er zijn bijna dagelijks boottochten op de Zaan en door de veenweidegebieden, zoals de Havensafari’s en excursies van de Poelboerderij en het Zaans Museum. Pak ook eens de Zaanferry. Voor een paar euro vaar je naar Amsterdam en terug. Of de (51e) Folkloredag op de Zaanse Schans. Een must-see voor elke rechtgeaarde Zaankanter. En ook leuk voor kinderen. Wil je lekker uit je ‘plaat’; ga dan naar muziekfestival Haltpop. Of doe mee met de speurtochten en schilderworkshops van het Zaans Museum. Stuk voor stuk leuke buitenactiviteiten.

Leuk voor een dagje uit, maar vakantie is ook met je gezin en/of familie/vrienden gezellig kamperen. Ook dat kan deze zomer gewoon in de Zaanstreek. En niet op de minste plekken. In maar liefst vijf parken mag je deze zomer je tent opslaan of je caravan parkeren! Hoe leuk is dat? De campings zijn van alle gemakken voorzien en er worden allerlei activiteiten georganiseerd. Welk kind wil er niet broodjes bakken en zingen bij het kampvuur? En een goede buur is beter dan een verre vriend!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats een reactie
Naam