UITgesproken 01-2019

Slechts 340 woorden kreeg ik voor de column. Veel te weinig voor iemand die graag over kunst en cultuur praat. Want er staat weer veel te gebeuren in de Zaanstreek!

Minstens 30 grote evenementen staan gepland voor 2019. Gemeente Zaanstad heeft hiervoor net als vorig jaar 300.000 euro aan subsidies ter beschikking gesteld. Een flink bedrag, maar helaas nog lang niet wat omliggende gemeentes besteden aan evenementen. Steden als Haarlem, Hoorn en Alkmaar investeren gemiddeld 20% meer in evenementen voor (potentiële) bezoekers en bewoners… Niet iets om blij van te worden. Of ontroerd, verwonderd of elke andere denkbare gemoedstoestand. Want dat is wat cultuur met je doet en een van de redenen waarom het zo belangrijk is in ons leven. To be or zombie.

De komende jaren komen er wederom culturele instellingen bij. Een groot cultureel centrum ‘Hem’ met onder andere een (film-)theater. Maar ook kleinere initiatieven, zoals het cafépodium van Music & Dreams, mogen rekenen op een dankbaar publiek (zie pagina 11). Of wat te denken van Tony Chocolonely, dat niet alleen zijn fabriek in Zaanstad gaat vestigen, maar ook een heuse chocoladebeleving voor bezoekers belooft te worden. Overigens hebben we natuurlijk ook al jaren de Verkade Experience bij het Zaans Museum. Als echte Zaankanter een must om eens te bezoeken, zeker als je kinderen hebt!

Alle ins en outs rondom kunst, cultuur lees je uiteraard elke maand in UIT. Ook UIT begint dit jaar compleet nieuw. We varen niet langer onder de vlag van Marketing Zaanstreek. Dat gaf ons de mogelijkheid om dit magazine in een geheel nieuw jasje te steken. Maar de vormgeving is niet de enige verandering. Er zijn diverse interessante rubrieken bij gekomen die je ongetwijfeld nog meer van onze Zaanstreek laten genieten. Zo laten we je elke maand kennismaken met nieuwe winkels, restaurants en culturele ‘spots’ in de Zaanstreek; vertellen we meer over een bestaande culturele instelling en zetten we de spotlights op (aankomend) Zaans talent. En… alle activiteiten en artikelen vind je vanaf 1 januari ook op de gloednieuwe website www.uitdezaanstreek.nl. Veel plezier!

Onno Lassooy

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats een reactie
Naam