Since 1974 is ontstaan uit de behoefte om de activiteiten van kaas- en wijnwinkel Le Cockelon (begonnen in 1974) in Koog aan de Zaan uit te breiden. Gudu Kemper en Paul Samuels, de twee eigenaren, wilden met name op het sociale vlak meer voor hun omgeving betekenen: aandacht voor eenzame ouderen, het oprichten van een wereldkeuken en een inloop voor de buurt. In broedplaats De Hellema vonden ze de plek om hun droom waar te maken.

Since 1974 is iedere dag vanaf 10.00 uur geopend voor lunch en diner. Omdat er gewerkt wordt met koks van over de hele wereld, is de kaart ook ingevuld met wereldse gerechten. Van Hollandse kost tot Arabische en Aziatische gerechten uit Indonesië, Ghana, Eritrea, Iran, Turkije, Marokko en Syrië.

Rock the Kasbah & Meet The Mama’s
De wereldkeuken is het gevolg van de samenwerking met stichting Rock the Kasbah & Meet The Mama’s. Deze stichting heeft tot doel de kansen te vergroten van vrouwelijke nieuwkomers op een betaalde baan. Van maandag t/m woensdag neemt de stichting het sociale karakter voor haar rekening: een inloophuis voor de buurt en ruimte voor ouderen die het fijn vinden om met elkaar te kletsen. Op deze dagen wordt het restaurant bemand door mensen die afstand hebben tot de arbeidsmarkt en nieuwkomers uit verschillende landen. Het draait om genieten van een tafel vol heerlijke mezze bereid door de ‘chefs’ afkomstig uit de gehele wereld, die met trots hun kookkunsten willen tonen. Van donderdag t/m zondag is Since 1974 open voor lunch, kaas- en wijnproeverijen, stand-up comedy en diners met live muziek.

Club Since
Op vrijdag- en zaterdagavond wordt het restaurant omgetoverd tot Club Since: live muziek in de sfeer van een New Yorkse nachtclub. Vanaf 19.00 uur openen de deuren van Club Since voor een driegangendiner, terwijl op het podium aan de Zaan livemuziek wordt gespeeld. Soul, pop, funk en/of r&b, alles is mogelijk in Club Since.

Since 1974
Oostzijde 381, Zaandam
www.facebook.com/since1974worldoffood

Openingstijden
Dagelijks van 10.00-0.00 u

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats een reactie
Naam