Fleur Bruin liep al een tijd rond met het idee om voor zichzelf te beginnen. Na een tijdje zoeken kwam ze het pand op de Wandelweg in Wormerveer tegen. Dat sprak haar meteen aan en ze wist: ‘Hier wil ik mijn eerste restaurant beginnen.’

‘Alles is hier scheef, net als in de rest van de Zaanstreek, maar dat heeft juist iets vind ik.’ Nu het pand was gevonden, had Fleur alleen nog een chef nodig. ‘En daarvoor heb ik Swantje Berger gevraagd.’ Fleur en Swantje openden op 1 september 2017, na een maand klussen en opknappen, de deuren van Gingers Eten & Drinken.

Ginger

De naam komt van het Engelse woord Ginger, wat roodharige betekent. ‘Swantje en ik hebben allebei rood haar, dus dan moet je daar iets mee doen,’ zegt Fleur. ‘Vandaar dat het Gingers Eten & Drinken is geworden. Samen runnen we het restaurant.’

In de horeca

Vanaf haar vijftiende werkt Fleur al in de horeca. ‘Ik ben begonnen als afwasser en werkte later in de keuken en de bediening. Daarna heb ik de hogere hotelschool in Leeuwarden gedaan. Tijdens mijn studie liep ik stage in Schotland. Daar heb ik Swantje leren kennen. Zij komt uit Duitsland en heeft veel gereisd. Nadat ik terug was uit Schotland, heb ik nog even een kantoorbaan gehad, maar ik kwam er al snel achter dat dit niets voor mij was. En nu zijn we al bijna twee jaar verder en ben ik nog steeds blij met de keuze voor een eigen restaurant.’

Alles vers

Gingers wil de gasten graag een gezellige avond uit bieden in een relaxte huis- kamersfeer. ‘Gewoon dat je lekker kan genieten van het eten en drinken en elkaars gezelschap. Een driedelig pak is niet nodig.’

Op de menukaart staan onder andere de Homemade Burger van Black Angus en Saté van varkenshaas met satésaus. ‘Maar ook invloeden van de reizen van Swantje en mij komen terug in een aantal gerechten. Hierdoor hebben wij wat andere combinaties dan je normaal verwacht. Een voorbeeld hiervan is het geitenkaaspakketje met een chutney van rode ui in filodeeg. Alles wordt vers gemaakt, waardoor wij weten wat er in het eten zit en goed kunnen inspelen op voedselintolerantie en allergieën.’

Speciaal bier van Jaap

Bij Gingers kun je ook terecht voor een bijzonder biertje. ‘Ja, we hebben ons eigen bier,’ zegt Fleur. ‘Dit wordt gebrouwen naar het recept van mijn vader, Jaap. Hij is al denk iets van tien jaar hobbybrouwer. Zijn ‘brouwerij’ heet De Uitvlugt. We gebruiken zijn recepten, maar laten die ergens anders maken. We wisselen daarin qua biersoort. Op dit moment hebben wij een Ginger blond en een Ginger tripel. Heerlijk om van te genieten op ons zonrijke terras.’

 

Gingers Eten & Drinken

Wandelweg 51, Wormerveer
T 075-303 05 97
E info@gingersetenendrinken.nl
W www.gingersetenendrinken.nl

Openingstijden
Woensdag t/m zondag vanaf 17.00 u
Keuken open tot 21.00 u

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats een reactie
Naam