Zaanse DJ Deniece  

 

De Zaanse DJ Deniece (36) bouwt elke twee maanden een feestje in de Bullekerk. De eerstvolgende keer is op vrijdag 27 oktober. Dan presenteert de Zaanse Saensation White een dansavond waar een witte outfit is gewenst. Deniece draait muziek uit de jaren ’90 en ’00. Deniece is hartstochtelijk muziekliefhebber. Dat was vroeger thuis al te horen.

Op feestjes regelde zij de muziek. Ook in de auto was het uitzoeken van de radiozender voor de beste nummers haar pakkie-an. Toen ze ouder werd zag ze steeds meer vrouwelijke DJ’s en dacht: dat is ook iets voor mij. Sinds een jaar of zes draait ze regelmatig voor publiek, waarvan zo’n anderhalf jaar in de Bullekerk. ‘DJ Patrick draaiddaar al en het leek mij fantastisch om dat ook te mogen doen.Op een dag heb ik de stoute schoenen aangetrokken en Niels Busch, de directeur van Stichting Cultureel Centrum Bullekerk, die ik ken van de korfbal, gebeld met de vraag: ‘Zoeken jullie misschien een vrouwelijke DJ?’ Ik werd uitgenodigd voor een bakkie en na een gesprek zag Niels het wel zitten. De eerste keer ging ik er met knikkende knietjes heen. De kerk is best groot en mooi en daarom indrukwekkend’.

Geweldige akoestiek

Trok de avond met DJ Deniece in het begin tien man, tegenwoordig zijn de dansavonden uitverkocht (maximaal 550 bezoekers zijn toegestaan) en krijgt Deniece berichtjes: kun je nog wat regelen? ‘Het is gewoon geweldig om hier te mogen draaien’ zegt ze. ‘De ruimte is prachtig verlicht, de akoestiek is geweldig, het geluid is super geregeld. Mensen die hier voor het eerst binnenkomen, reageren allemaal hetzelfde: wauw, wat mooi!’

De dansavonden in de Bullekerk worden bezocht door publiek vanaf een jaar of dertig. ‘Voor hen is er op uitgaansgebied weinig. Het uitgaanspubliek in de stad bestaat vooral uit jongeren. Dit is de plek voor anderen die graag uit willen gaan, waar iedereen zichzelf kan zijn en voelen, waar je lekker de hele avond kunt dansen. Er is altijd een goede sfeer.’ DJ Deniece probeert elke keer een ander thema te bedenken.

Wel met andere muziek dan de housemuziek die bij het dancefeest in Amsterdam hoort. ‘Niels wil geen housemuziek in de kerk, daarom zijn we bij muziek uit de jaren ’90 en begin 2000 uitgekomen.’ ‘Mijn droom? Dat is natuurlijk voor nog meer mensen draaien. Of een festival doen. Maar een danceavond, hier in de Bullekerk, is echt wel iets moois hoor.’

DJ Deniece draait op vrijdag 27 oktober in de Bullekerk, van 21.00 – 01.00 uur. 

Dansavond Saensation White  entree €10,00, Dresscode is wit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats een reactie
Naam