featured image

Het begint bij de duiventil om 13:00 uur met een balfolk workshop door Balfolk Amsterdam. Meteen daarna treedt Trio PFM (balfolk) op, later staan hier ook de vrolijk uitgedoste Trawanten. Zij spelen Middeleeuwse folk uit de Lage Landen.

Vanaf 14:00 uur spelen de volgende bands en duo’s in de muziekkoepel:

Kaskedieze –  dit Krommeniese koor begon ooit als balkankoor maar zingt nu ook muziek uit andere Europese landen, en zelfs Joodse en Zuid-Afrikaanse liederen

Aura – americana-duo met de Zaanse muzikanten Auke (gitaar, zang) en Jindra (percussie, zang)

Bandzondertoekomst – zes Zaanse muzikanten spelen feestelijke covers van minder bekende liedjse en ‘B-kantjes’. Met een verrassend sausje van Ierse folk.

Boxin’ The Vox – David Plasmeijer en Anne-Lotte Paymans spelen en zingen Ierse folk, zowel uit de 60’s en 70’s als hedendaags

Baloney Celtic Music – vierkoppige band, speelt eigen arrangementen en eigen nummers, gebaseerd op Ierse en Schotse folk

Tijdens de bandwissels speelt het Frankfurter Polka Trio. Op baritonsax, klarinet en accordeon speelt dit trio muziek uit Oost-Europa en de Balkan en klezmer.

Verderop in het park begint om 14:30 uur het open podium. Zittend op één van de hooibalen rond het podium kan je hier luisteren naar intieme optredens van acht acts.

Bij de ingang van het park aan de Wandelweg staat Banjo Beats, met americana folk door de zingende banjospeler Anurakt Scheepers.

Om 19:00 uur gaat het festival verder in café De Melterij (Wandelweg 76): 

Arthur & Friends – dit vijftal speelt Keltische muziek in een eigenzinnig jasje waarbij ze o.a. Zweedse nyckelharpa, Middeleeuwse draailier of Franse doedelzak bespelen

Bonny Vida – Spaanse muziek vol temperament en uitdagende ritmes.

de Guinness Piggies – twee leden van dit vrolijke kwartet komen van Kavel 57, de andere twee van de band VosVoor. Energieke Ierse punkfolk.

In het park bij het hoofdpodium staan diverse kraampjes met eten en drinken: Er staat een kraam met tweedehands folk-platen, cd’s, dvd’s, boeken en bladmuziek en merchandise van de deelnemende bands.

Voor de jongste muziekliefhebber is er een apart veldje met allerlei spelletjes en is er een schminkster aanwezig.