featured image

Neem een kijkje bij de expositie Woordschittering van Marloes Beets in de Verkadefabriek aan Westzijde 168 in Zaandam! In de gangen van het FluXus gebouw is een verzameling te zien van de mooiste knipgedichten van Woordschittering. Een ieder is van harte uitgenodigd om langs te komen en ingelijste woordcollages te bewonderen en je te laten raken door de teksten. De toegang is gratis.

Marloes over haar werk: “Met grote regelmaat knip ik woorden die me aanspreken uit kranten en tijdschriften en tover ze om tot een nieuw verhaal. Ik maak er gedichten en spreuken van. Vaak plaats ik ze op Instagram”.

Daarnaast is Marloes een grote leesfan en leest voornamelijk kinderboeken. Ook daar maakt zij soms een knipgedicht bij en plaats deze op de Instagram accountLeesjunkieKortom, Marloes B. alles met letters en andere werelden dus.  Afgelopen 23 mei werd de expositie feestelijk geopend met lovende woorden van

Linda Willemszoon: “ Nadat ik Marloes eerst online ontmoette via haar Instagram account kwam ik haar tegen bij een lezing en raakte niet zomaar in gesprek maar ontluikte er een hele wereld van woorden die je gedachten laten omkeren. Met heel veel liefde!  We moesten gewoon Woordschittering hier bij FluXus laten exposeren. Ook omdat wij literatuur als kunstvorm een mooie plek willen geven. “

Marloes: “Ik vind het super speciaal, dat, daar waar ooit heel hard werd gewerkt in Zaandam werd om koekjes te bakken, nu in deze ruimtes mijn knipgedichten hangen. Ze moesten eens weten!”