featured image

Släpstick, voorheen bekend onder de naam Wereldband,  is de vijfkoppige muziektheatergroep die sinds 2003 over de hele wereld te zien is. Het gezelschap combineert fysieke komedie, choreografie en muziek.

Met hun theatershows ‘Släpstick en The Roaring Twenties’ maakten de vijf virtuoze muzikale clowns van Släpstick internationaal furore. Uitverkochte zalen van Nederland tot Nieuw-Zeeland, ovationeel applaus en een prijzenregen waren het resultaat.

Nu komen ze met ‘Schërzo’, een eigenzinnige, wervelende en hilarische kijk op klassieke muziek. Verwacht kolderieke komedie met beeldschone en ontroerende muziek, waarbij alles gigantisch uit de hand loopt maar uiteindelijk op z’n pootjes terechtkomt.

Bij Släpstick lijken Bachs wonderschone preludes verdacht veel op een Griekse sirtaki. Een buste van Beethoven vecht een buikspreek-battle uit met een jodelende Schubert, Figaro doet mee met Holland’s Got Talent, je hoort de Danse Macabre op theremin, de Erlkönig op trampoline, tennis met violen, tappen op Mozart, een wonderlijke Notenkraker en veel meer!

De vijf heren spelen en amuseren de sterren van de hemel en eren helden zoals Victor Borge, Mini & Maxi, Danny Kaye, Charlie Chaplin en The Marx Brothers.

‘Schërzo’ is een spectaculaire, ontroerende avond klassieke muziek zoals je die nog nooit hebt beleefd.

Släpstick bestaat uit: Willem van Baarsen, Rogier Bosman, Sanne van Delft, Jon Bittman en Jaap Rovers.