featured image

De Antwerpse producer en rapper Rare Akuma bewijst maar weer eens dat België barst van het hiphoptalent. Zijn succes heeft een heel ander parcours afgelegd dan dat van de meeste opkomende artiesten, want in Amerika is hij al veel langer bekend. Zijn talent werd al snel opgemerkt door grote namen als $uicideboy$, voor wie hij inmiddels meerdere producties heeft mogen afleveren, en via Twitter kwam hij in 2015 in contact met XXXtentacion.

Ook in eigen land weet hij de juiste namen voor zich te winnen. Zwangere Guy noemde hem onlangs de meest interessante muzikant uit België van de afgelopen jaren.

Zijn nieuwe album ‘dirtytwominus’ is net uit, met als eerste single een brute collab met obscure rapper Kleine Crack. Na enkele mixtapes en singles is dit het tweede volwaardige album van Rare Akuma. De titel verwijst naar de landcode van België: “Er is een groot mentaliteitsverschil tussen België en pakweg Londen, waar een groot deel van mijn familie woont. Ik mag niet generaliseren, maar toch heb ik de indruk dat Londenaars minder vaak oogkleppen op hebben.” Zou dat verklaren waarom hij tot nu populairder was in het buitenland? Op spotify is hij goed voor miljoenen streams en in de Verenigde Staten gonst zijn naam doorheen het undergroundcircuit.

Als je toe bent aan de nieuwste hiphop met een flinke scheut heavy, zorg dan dat je hier bij bent.