featured image

Op 13 april 2019 voert COV Zaanstreek de Markus Passion van J.S. Bach uit in de Westzijderkerk te Zaandam. Van de vier passionen is de Markus Passion de minst bekende maar zij verdient toch zeker de aandacht: Bach componeerde dit stuk in 1731 maar de bladmuziek is verloren gegaan. De teksten van de koralen en de aria’s zijn wel bewaard gebleven. Diverse componisten hebben in latere tijd een reconstructie gemaakt in de meest waarschijnlijke stijl, met gebruikmaking van de oorspronkelijke muziek van Bach, uit cantates en de andere passionen. Ook dirigent Gerrit Maas heeft er enkele jaren aan besteed om mede vanuit zijn eigen inzicht de Markus Passion op muziek te zetten.

De boodschap van het lijdensverhaal: liefde, vergeving, verdraagzaamheid spreekt ook vandaag de dag veel mensen aan, in een tijd van veel veranderingen en onzekerheid. Het werk wordt voor het eerst in de Zaanstreek uitgevoerd, en wordt begeleid door het Orkest Bachcantates Utrecht en vier professionele solisten.

Kaarten verkrijgbaar bij Bruna, Damstraat 11, Fluxus, Westzijde 148; Erwin Vermast, Zuiderhoofdstraat 2, Krommenie en via info@COVZ.nl.