featured image

Onder de titel ‘Mind the Gap’ exposeert Petra Berghorst haar werk – collages in zeefdruk en mixed-media. De titel van de expositie verwijst naar het afbreken en samenvoegen van beelden bij het maken van collages.

De zoektocht naar een nieuwe werkelijkheid, die toch onwerkelijk is, begint allemaal met het verzamelen, fotograferen, knippen, combineren en het zoeken naar de juiste compositie.

Berghorst beoogt een verbindende compositie te maken, waarbij de afzonderlijke fragmenten herkenbaar blijven. Het is een continu spel van afbreken en vervolgens weer samenvoegen. De constructies of de illusies die ontstaan, vertellen een verhaal en roepen waarschijnlijk vragen op. De betekenis van dit verhaal is afhankelijk van de waarneming. Spanning of vervreemding in de compositie kan de kijker een richting op sturen, maar uiteindelijk zal de onwerkelijke werkelijkheid door de beschouwer zelf worden bepaald.

Berghorst werkt op papier en doek en gebruikt verschillende mediums, o.a. acrylverf, en technieken, waaronder zeefdruk en de toyobo-etstechniek.

Petra Berghorst is in 2003 afgestudeerd aan de HKU (Fine Art) en heeft haar atelier in Utrecht.