featured image

Van zondag 21 mei t/m zaterdag 3 juni is er een expositie van de Zaanse kunstenaar Mas Vrooman. De opening is op zondag 21 mei van 15.00 tot 18.00 uur en wordt gepresenteerd door Jamura Vrooman, dochter van de in 2013 overleden kunstenaar.

In de poëtische wereld van de kunstenaar komen dromen tot leven. Zijn kleurrijke sprookjes op doek en paneel zijn mysterieus en overgoten met verborgen boodschappen en symboliek. De vrijheid van interpretatie staat hierbij centraal. Mas lichtte zijn werk bewust niet toe, zodat ieder individu vrij is zelf invulling te geven aan de betekenis van het werk. Mars Vrooman presenteert surrealisme en kubisme met een duister randje. Geïnspireerd door cultuur, maatschappij, natuur en erotiek. Zijn fascinatie voor het vrouwenlichaam zal niemand ontgaan. Een betoverend schouwspel van olieverf en metallic, waarin vaak kleine gekke details zijn verstopt die soms pas jaren later in het oog vallen. Of is het jouw eigen fantasie die met je speelt? De magie komt tot leven, als je bereid bent buiten de kaders te observeren.

Mars Vrooman heeft van 1982 t/m 1985 tegenover de Bullekerk gewoond, in het destijds gekraakte Sabelpand. De werken zijn te koop en worden tijdens de opening geveild.