featured image

Zaterdag 14 en zondag 15 september 2019 vindt de zevende editie van KunstEiland plaats. De basis van het kunstevenement – dat om het jaar plaatsvindt op het Zaaneiland te Zaandam – is de open voordeur. Bewoners toveren hun eigen huis om tot galerie of theater en tonen werk van kunstenaars of artiesten die ze persoonlijk waarderen. In een informele, toegankelijke setting kunnen bezoekers kijken en luisteren naar uiteenlopende vormen van kunst en kennismaken met de buurtbewoners.

Behalve de exposities, concerten en optredens in de huizen van de bewoners van het Zaaneiland, zal er buiten ook van alles te zien en te doen zijn. Een hotspot wordt dit jaar het grote grasveld met kunst en activiteiten voor kinderen.

Een van de artiesten die iets gaat doen tijdens KunstEiland is kunstnomade Robert Roelink. Vanuit de haat-liefde verhouding met plastic maakt Robert juist met dit materiaal schilderijen, collages, beelden, installaties en performances. Uit schijnbaar waardeloze en overtollige spullen bouwt hij kunstwerken die refereren aan actuele thema’s zoals zero-waste en duurzaamheid.

Tijdens KunstEiland gaat hij samen met jongeren en kinderen (AL) werken aan een reusachtig plastic opblaasbeeld. Lijkt het je leuk om mee te helpen? Je bent van harte welkom op het centrale grasveld op zaterdag 14 en zondag 15 september van 13.00 -16.00 uur.

Je kunt op ieder moment aanhaken en neem vooral zelf plastic tassen en verpakkingsmateriaal mee. Dat wordt allemaal gebruikt voor het kunstwerk.