featured image

Met het voorjaar in zicht brengt het Honig Breethuis op 17 februari 2019 jong talent. Duo Jolie, bestaande uit Liselot Blomaard (altviool) en Josefien De Waele (harp), brengt een gevarieerd programma met werken van Bach, Fauré, Bax en Renié.

Liselot Blomaard (1997) begon op haar zesde met vioollessen. In 2014 stapte ze over naar de altviool en kreeg ze lessen op de Jong Talent afdeling en op de vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Sinds september 2016 studeert ze aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze speelde in orkesten als Jong Metropool en het Nationaal Jeugd Orkest (NJO). Kamermuziek is een grote passie van haar. Ze bespeelt op een instrument van Annelies Steinhauer dat ze in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF).

Josefien De Waele (Gent, 1997) begon op negenjarige leeftijd haar harpstudie. Ze studeerde aan de Kunstacademie ‘Ter Beuken’ in Lokeren (B.). Al op jonge leeftijd nam ze deel aan nationale en internationale muziekconcoursen. Ze won de eerste prijs op het ‘Marnixfactor’ concours (2013). Verder kreeg ze in 2015 de tweede prijs op het internationaal muziekconcours ‘Petar Konjovic’ te Belgrado. Sinds 2015 studeert ze aan het Conservatorium van Amsterdam. Als Jong Talent was ze te zien op festivals als ‘Seduced by Harps’ (2014) en soleerde ze in het Dittersdorf harpconcert op de 20e editie van Harpe Diem (2013).

In verband met het beperkt aantal zitplaatsen is tijdig reserveren noodzakelijk. Reserveren op www.honigbreethuis.nl.

Programma:
1. J.S. Bach:
Chromatische fantasie, voor altviool solo
2. G. Fauré
Une châtelaine en sa tour, voor harp solo
3. A. Bax
Fantasy Sonate, duo voor altviool en harp
4. H Renié

Ballade Fantastique, voor harp solo