featured image

Het Hoorns Byzantijns Mannenkoor neemt u mee in de rijke tradities van de Slavisch Byzantijnse zangcultuur. De gezangen zijn divers van karakter en een afspiegeling van de rijkdom die de Russische liturgische zangcultuur kent: van Middeleeuws unisono, via monastieke traditie tot ongekende 21-eeuwse klanken en grote Russische componisten als Rachmaninov en Tschaikovski.

Daarnaast heeft het Byzantijns Mannenkoor uit Hoorn een aantal Russische en Oekraïense volksliederen op haar repertoire staan. In deze liederen wordt in alle toonaarden het wel en wee van de kozak, al dan niet strijdend ondergaand, bezongen. Ook de Wolga en het scheepsvolk dat deze machtige rivier bevaart wordt in bekende en mooie gezangen op muzikale wijze over het voetlicht gebracht. Het Hoorns Mannenkoor staat al ruim 35 jaar garant voor geestrijke uitvoeringen van Russische kerkmuziek in monastieke stijl, naast aanstekelijk wereldlijk repertoire.

Dirigent is Grigori Sergei Sarolea. Hij is een meester in deze specifieke klanken, die nog altijd in Byzantijnse kerken in Rusland gezongen worden. Laat u meevoeren in Russische sferen door de prachtige klanken van de heldere tenoren en diepe bassen van dit mannenkoor uit Hoorn.

Kaarten kosten € 15 en zijn uitsluitend verkrijgbaar via www.zingenenzo.com