featured image

In de nieuwe wetenschapscursussen gaan kinderen 10 of 12 weken natuurkundige en chemische fenomenen onderzoeken in het HEMLAB.

Het thema voor deze cursus is de Wetenschap van ons lichaam. Wat zit er in in voedsel? Waarom eten we eigenlijk? We bootsen de spijsvertering na, maken urine, bloed, een drol en een echt stinkende scheet. Enzymen ze zitten in speeksel, maagzuur en je darmen. Wat zijn ze? Hoe werken ze? De natuurkunde achter je ogen en oren. Proeven doe je met…? Hoe snel ben je en waarom val je (niet) om.

Zelf experimenteren is ook bij dit thema het uitgangspunt. Samen gaat de groep dieper in op de technieken voor het uitvoeren van onderzoek. Hij/zij leert zelf of samen experimenten op te zetten en uit te voeren, waarbij alle zintuigen op een veilige manier gebruikt worden. We werken met echt gereedschap en laboratoriuminstrumenten.

Alles weer met nieuwe spannende experimenten en serieuze onderzoeken. Een mooie kans om uw kind nieuwe talenten te laten ontdekken. De kinderen werken met elkaar samen.


Eindpresentatie

De cursus wordt afgesloten met een presentatie door de kinderen.


Cursus: Wetenschap in ons lichaam! op woensdag (12 weken)

3 apr tm 3 jul: 15.15-16.30 uur 12 weken
Eindpresentatie op woensdag 3 juli
Geen cursus op:
10 april
1 mei (Meivakantie)
Cursusprijs: € 97,-
of € 69,- jaarinkomen gezin tot € 41.000,-
of 12 strippen van de Hemlab-Uitvinder! Strippenkaart (MeedoenZaanstad). Deze gratis strippenkaart met 36 strippen voor het Hemlab is aan te vragen via www.meedoenzaanstad.nl voor een kind uit een Zaans gezin met een minimum inkomen.


Cursus: Wetenschap IN ons lichaam! op zaterdag (10 weken)

6 apr tm 6 jul
1e groep: 9.30-10.45 uur
2e groep: 11.15-12.30 uur
10 weken
Eindpresentatie op zaterdag 6 juli
Geen cursus op:
20 april (Paasweekend)
27 april (Koningsdag)
4 mei (Meivakantie)
1 juni (Hemelvaartweekend)


Cursusprijs
: € 85,-
of € 60,- jaarinkomen gezin tot € 41.000,-
of 10 strippen van de Hemlab-Uitvinder! Strippenkaart (MeedoenZaanstad). Deze gratis strippenkaart met 36 strippen voor het Hemlab is aan te vragen via www.meedoenzaanstad.nl voor een kind uit een Zaans gezin met een minimum inkomen.