featured image

Marjo Dames vertelt haar verhalen op eigenzinnige, theatrale wijze.  Ze kruipt in de huid van de personages en wisselt taal af met spel en (accordeon)muziek. 

Muzikale vertelvoorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar. 

 Hansje Brinker: Over water en dijken

Als Hans onderweg naar school met zijn zus Greetje een heel eind moet omlopen omdat er een winterdijk wordt gemaakt, moppert hij. ‘Wat een onzin, een winterdijk. De rivier kronkelt toch gewoon zijn eigen gang? En daarginds ligt al een kleine lage dijk, de zomerdijk!’

Als zijn zus Greetje hem meeneemt naar de mannen die daar met zware kruiwagens lopen, horen ze waar een dijk van is gemaakt. Greetje vindt het prachtig, Hans blijft mopperen.

Als Hans op een middag als de regen om zijn oren striemt naar huis loopt, ziet hij een gat in de dijk. Hij weet het water met zijn duim tegen te houden. Wie komt hem helpen?

Gelukkig zijn daar de kinderen. Ze pakken hun denkbeeldige scheppen en jute zakken en scheppen zandzakken vol om de dijk te verzwaren. En als het water niet meer stroomt, doen we een klompendans om dat te vieren.

De legende van het jongetje met zijn vinger in de dijk wordt vermengd met ware informatie. Na afloop gaan we op onderzoek naar fabel en waarheid.