featured image

Onder de wervelende noemer ‘concert vol verhalen’ verzorgt het Epos Ensemble op 24 maart a.s. de gezinsvoorstelling ‘Fabuleux’. In woord en muziek worden vier oude volksverhalen van vier componisten uit vier verschillende landen vertolkt en dat op een bijzonder aansprekende en enthousiaste wijze waardoor jong en oud geraakt en betrokken zullen worden. De volksverhalen komen uit de pen van grootmeesters als Jean de La Fontaine, Hans Cristian Andersen en Andrew Lang en worden muzikaal ondersteund door muziek van Jaques Ibert, Carl Nielsen, Györgi Ligeti en Hugo de Groot.

Het Epos Ensemble bestaat uit vijf gedreven, jonge musici die als missie hebben de belevingswereld van kinderen op te zoeken en te verbreden. Door het verzorgen van educatieve en interactieve voorstellingen van hoge artistieke kwaliteit wordt klassieke muziek op een speelse manier verweven met een andere kunstdiscipline waardoor de fantasie en empathie van kinderen wordt geprikkeld. De jonge musici, allen spelend op een verschillend blaasinstrument, worden ondersteund door een verteller, die de verhalen over een krekel en een mier, de raaf en de vos, een muis in een Hollands huis en andere vreemde vogels aaneen zal rijgen.

De voorstelling is zeker niet alleen voor kinderen bedoeld; ook volwassenen (ouders, grootouders, meesters en juffen) zullen geraakt worden door het enthousiasme van de musici en de heerlijke, spontane reacties van de kinderen. Van harte aanbevolen!

Het ensemble:
Katinka van Driezum, hobo
Anja Brons, fagot
Marinthe Jansen, klarinet
Lindy Karreman, hoorn
Damiano Rizzato, fluit
Iris van der Ende, verteller