featured image

HANS ELZINGA
Begonnen in de jaren 80 met eigen instrumentale stukken. Daarna vergeten maar via heel veel omwegen toch weer opgepikt met de mogelijkheden van nu. Harmonie is mijn streven…. in het leven en in de muziek. En als ik iets van deze harmonie kan overbrengen op mensen die komen luisteren dan is mijn missie geslaagd.

FISHERMAN’S BEND
Deze mannen hebben hart voor Ierse, Engelse, Vlaamse, Hollandse, Duitse, Franse en Amerikaanse “traditionele muziek”. Deze vaak onderschatte muzieksoort bevat alle menselijke emoties, verpakt, in een stevig ritme of een prachtige langzame ballade, waarin strijdlust, verdriet, vreugde en alles wat een mens op zijn levenspad kan tegenkomen, in een muzikaal jasje.

Zij proberen deze muziek te beleven door middel van eigen arrangementen, ondersteund door gitaar, bas, banjo en mandoline en natuurlijk tweestemmig gezang. Elk liedje wordt voorzien van een korte tekst en uitleg of anekdote die van toepassing is. Stevige drink – en strijdliederen, worden moeiteloos afgewisseld door prachtige ballads vol heimwee, verdriet en verlangen. Met name de Ierse of Keltische muziek onderscheidt zich in deze muziekvorm.