featured image

De Zaanse pophistorie leeft! Gemeentearchief Zaanstad, Vereniging Zaans Erfgoed en het Zaans Museum organiseren samen op vrijdag 22 en zaterdag 23 november het derde deel van ‘De Zaanse Pophistorie Live’: ‘Saenpunkx en Wormerpunk. DIY Art’ , eind jaren zeventig (eerste punkgolf) en begin jaren tachtig (Wormerpunk).

Op vrijdag 22 november start het zaalprogramma om 20.00 uur met opnieuw een film bestaande uit exclusieve clips en beelden uit de punkjaren eind ’70 en beginjaren ‘80. Direct aansluitend aan de film volgt in de zaal een talkshow met vier Zaanse coryfeeën uit deze periode. Het zaalprogramma, film én talkshow, duurt in totaal twee uur en is toegankelijk tegen een toegangsprijs van €5,00

Op zaterdag november treden vanaf 20.30 uur twee punk bands van toen EN nu op. SOX PISTELS 3.0 brengt levendige punkklassiekers en ook Zaanse krakers en bestaat uit oud-leden van Svatsox, De Groeten, NV Le Anderen en de Ex. 

KAPOT! bestaat uit oud leden van The Cylons en Mutilated Bones en is een ‘sleaze metalpunk herrie showband’. 
Oerdegelijk oer-rock! En beide bands in een hele speciale podiumoutfit.

Expositie
Op beide dagen is er in het hele gebouw een expositie van ‘Do It Yourself’ materiaal te zien met platenhoezen, posters, kleding, fanzines etc..

CD
Als aandenken krijgen alle bezoekers met een toegangsbewijs voor het zaalprogramma opnieuw een exclusieve CD met bijzondere liedjes: het album ‘Zaanse Popmuziek – Saenpunx en Wormerpunk’. Deze CD wordt alleen op de avonden zelf verstrekt. Een extra reden om te komen!

De ‘verhalenhalers’ van het Zaans museum zullen op de vrijdag na de talkshow in het café aanwezig zijn om personen met een ‘mooi verhaal’ te interviewen. De verzamelde verhalen worden na afloop van het evenement gepubliceerd op de website van de Zaanse Verhalenbank.