featured image

De in Zaandam werkende kunstenaar Bert van Santen wordt in juni niet alleen 65, maar viert dan ook zijn ruim 35 jarige professionele kunstcarrière. Dat de kunstenaar nog lang niet denk over stoppen, blijkt wel uit de nieuwe serie Pink!. Het leven spat letterlijk van de doeken. Te bewonderen van 2 tot en met 11 juni in PLAY room.

Expositie van de serie Pink!

Met de felle kleuren geel en roze bouwt Bert Van Santen zijn monumentale doeken op. Van Santen over de keuze voor PLAY room en zijn nieuwste werk: ´Het speelse en eigenzinnige karakter van PLAY room heeft mij geïnspireerd tijdens de vervaardiging van de nieuwe serie schilderijen ´Pink!´. Daarom is de galerie dé geschikte locatie om de nieuwe serie aan de wereld te tonen.´

Op grote monumentale doeken sieren dikke pasteuze verfklodders het oppervlakte, waar de kleur roze overheerst, maar ook wit en geel. De verf lijkt in een trance op de doeken gesmeten te zijn. De dikke klodders van roze en witte verf vormen bloemen, terwijl de gele tonen in de achtergrond de hitte van de zon symboliseren. Als je de lente kan vangen in olieverf, dan is het Van Santen gelukt in zijn nieuwe serie. Een voorjaar met al z´n grilligheid, levendigheid en warmte. De doeken bruisen, trillen en spatten van het leven.

Tevens wordt ook recente sculpturen en kleine doeken uit de serie ‘Landschappen’ getoond.

Atelier van Santen

Atelier van Santen op de Zuiddijk in Zaandam is een ´hidden gem´ in het Zaanse culturele landschap. Het atelier is op afspraak geopend en toont kunst van o.a. de internationale groep Barbares d´Esprit en van de naamgever Bert van Santen. Zeker een bezoek waard na het zien van Pink!.

Over Bert van Santen

Bert van Santen (1958, Leerdam) is ruim 35 jaar kunstenaar en exposeert nationaal en internationaal. Het werk van Bert van Santen omvat meerdere disciplines onder andere schilderijen in olieverf en mixed media, sculpturen, assemblages, werk op papier, gemengde technieken en kunstenaarsboeken. Van Santen werkt vaak in series.

Hij is ook medeoprichter van de internationale kunstenaarsgroep Barbares d’Esprit. Een groep met wisselende kunstenaars, uit o.a. Vietnam, Griekenland, Nederland en zelfs Saudi-Arabië, die werken aan hetzelfde werk en reageren op elkaars toevoegingen.