featured image

Onder het thema ‘Ambacht’ laten kunstenaars Daniëlle van der Erve, Rein-Willem Gloudemans en Sabin Kech tijdens de Open Atelierroute in de Zaanstreek hun werken zien. Van der Erve fotografeert water en benadert het thema met als inspiratiebron het kleurenpalet en de lichtinval van oude meesters als Vermeer. Gloudemans is een schilder en ambachtsman, hij toont hier kleinere werken en sculpturen. Coloriet, textuur en diepte zijn in deze werken verbonden thema’s. Bij Kech worden door ambachtelijke textiele technieken, zoals weven, kantklossen en haken onorthodoxe thema’s behandeld.

Al van kinds af aan is Zaandamse Sabin Kech geïnteresseerd in knutselen met stoffen en kleuren. Eigenlijk is er vanaf toen al een sterke basis gelegd om in textiele technieken en patronen zich verder te ontwikkelen.  Het was dan ook een natuurlijke stap om aan de kunstacademie in Bazel (CH) ‘Textile Design’ te gaan studeren. Na diverse stages in New York en Amsterdam heeft Sabin uiteindelijk gekozen om zich in Amsterdam te vestigen. Aanvankelijk als textiele designer waarbij vooral ontwerpen en weefsels voor de industrie geweven worden. Naast dit werk is er meer behoefde om autonoom te werken ontstaan.

Ruim 20 jaar is Daniëlle door water gefascineerd! Met name door het kijken er naar en van daaruit het vastleggen van de voor haar juiste abstracte afbeelding. Het spel van kleur, vorm en beweging creëert steeds weer een nieuwe transparante werkelijkheid wat blijft boeien. Sinds 19 jaar woont ze in de Zaanstreek aan een sloot en vlakbij de Zaan. Door zo dicht bij water te zijn kon ze verder gaan kijken dan eerst, hierdoor heeft mijn passie zich verdiept & ontwikkeld.

Zaandammer Rein-Willem Gloudemans is schilder en ambachtsman. Hij toont kleinere werken en sculpturen. Coloriet, textuur en diepte zijn in deze werken verbonden thema’s. Hij studeerde aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Als set-designer, schilder, beeldenmaker is Rein-Willem ambachtelijk geschoold en beweegt zich inmiddels vrij in verschillende disciplines zoals kunst, design en reclame. Met een eigen bedrijf als set-designer is hij dagelijks met structuur, vorm, kleur en compositie bezig. Hij werkt vaak met acrylverf op verschillende ondergronden en objecten, maar ook met losse pigmenten en experimentele verbindingen.